Американско полицейско управление стана жертва на рансъмуер атаки два пъти

...
Американско полицейско управление стана жертва на рансъмуер атаки два пъти
Коментари Харесай

Полицейско управление става жертва на рансъмуер атака за втори път в рамките на месец

Американско полицейско ръководство стана жертва на рансъмуер офанзиви два пъти единствено за месец, губейки месеци полицейска работа.
Полицията в Ривърсайд, щата Илинойс заяви за поредна сполучливо извършена офанзива към мрежата на ръководството. Първата офанзива, оповестява локална медия, била осъществена през април, когато вредите се показват в 10 месеца изгубена полицейска работа. Властите следвали процедурите в сходни случаи и отказали да платят претенции откуп. По-късно обаче открили, че IT отделът на ръководството не е правил постоянно списък на данните, което и довело до упоменатите загуби. Все отново това се трансформирало и когато в петък незнайна към този момент страна блъснала за повторно, те имали постоянно архивирани данни и изгубената информация се равнявала на едвам 10 часа полицейска работа. Управлението навреме потърсило Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати за изясняване на обстановката.

Настоящата вест служи да покаже потребността от следване на ясни правила, които ще ви създадат неуязвими против сходен жанр закани. Макар и киберпрестъпниците да трансформират в последно време своите тактики – от разпространяването на криптовируси към доставянето на копачи на криптовалута, то рансъмуерът си остава витална опасност към момента.

Не забравяйте да употребявате осъвременен програмен продукт с последните обновления за него, както и съвременно антивирусно решение. Заедно с това изградете тактика за автоматизирано архивиране на значимата си информация, като не забравяйте препоръките за най-хубави практики тук: правилото „3-2-1“ – имайте три аварийни копия на данните си, на два разнообразни по формат носителя и едно, което да е физически надалеч от вас. Бъдете осведомени и спазвайте здравомислие в онлайн пътешествията си.



Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР