Американският режисьор Куентин Тарантино, известен с филмите Криминале, Убий Бил

...
Американският режисьор Куентин Тарантино, известен с филмите Криминале, Убий Бил
Коментари Харесай

Заслужено признание! Тарантино взе награда за цялостно творч...

Американският режисьор Куентин Тарантино, прочут с филмите " Криминале ", " Убий Бил " и " Да разлаем кучетата ", е почетен с премия за изцяло творчество на филмовия фестивал в Рим. Наградата му бе връчена от италианския режисьор на филми на ужасите Дарио Ардженто, който стои зад заглавия като " Suspiria " и " Deep Red ".

58-годишният режисьор участва на събитието, с цел да получи премията, дружно със брачната половинка си.

" Фактът, че 30 години по-късно съм тук, в Рим, и получавам премия за изцяло творчество, и жителите на Рим знаят кой съм, е много специфичен ", сподели Тарантино.

През 30-годишната си кариера Тарантино е написал и режисирал девет шлагера, измежду които " Гадни копилета " и " Джаки Браун ", а неотдавна и " Имало едно време в Холивуд ".

Сценаристът и режисьор извърши гражданска война в метода на правене на филми и създаваше сюжети по нови и новаторски способи. Той е почетен с два Оскара за най-хубав автентичен сюжет за " Криминале " през 1995 година и за " Джанго без окови " през 2013 година

Фестивалът в италианската столица беше открит на 14 октомври с " Очите на Тами Фей " и продължава до 24 октомври. В събота сътрудника му режисьор Тим Бъртън също ще получи премия за изцяло творчество, написа " Дарик ".

Официалната селекция на фестивала включва 23 кино лентата в разнообразни жанрове и разнообразни форми на изложение. Участват 23 страни, измежду които Саудитска Арабия, Доминиканската република и Косово. Фестивалът ще закрие програмата си с кино лентата " Вечните " на носителката на " Оскар " Клои Чжао.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР