Американските газови компании ще бъдат призовани да увеличат износа си

...
Американските газови компании ще бъдат призовани да увеличат износа си
Коментари Харесай

Нов енергиен пакт между САЩ и Великобритания - в основата са газовите доставки

Американските газови компании ще бъдат призовани да усилят износа си за Европа през Обединеното кралство в границите на ново трансатлантическо енергийно партньорство, контрактувано от Риши Сунак и Джо Байдън. Новото съдействие наподобява на към този момент съществуващата работна група на Съединени американски щати и Европейски Съюз, която се концентрира върху енергийната сигурност.

Новото " Партньорство сред Англия и Съединени американски щати за енергийна сигурност и досегаемост ", оповестено през днешния ден, включва ангажимент от страна на Белия дом " да се изнасят най-малко 9-10 милиарда куб. м полутечен природен газ (LNG) през идната година посредством терминали във Англия ", оповестиха от " Даунинг стрийт " №10. Амбициозният проект включва както количества газ за ползване в Обединеното кралство, по този начин и газ, който може да бъде реекспортиран към континентална Европа по водопровод.

Обединеното кралство разполага с три терминала за полутечен природен газ - два в Милфорд Хейвън, Уелс, и един в Мидуей, Кент - и се трансформира в главен център за доставки на полутечен природен газ за Европа от САЩ; жизненоважна избавителна линия, защото континентът се пробва да размени съветския тръбен газ след нахлуването на Москва в Украйна.

Новото партньорство сред Съединени американски щати и Обединеното кралство ще бъде ръководено от " група за взаимни дейности ", състояща се от висши държавни чиновници на Белия дом и Англия, като първата виртуална среща ще се организира в четвъртък.

Наред с подпомагането на гарантирането на доставките на газ за Обединеното кралство и Европейски Съюз, тя ще работи за световни вложения в чиста сила и успеваемост, както и за поощряване на нуклеарната енергетика. Британският министър-председател Сунак и американският президент Байдън разискаха партньорството си на срещата на върха на Г-20 в Индонезия предишния месец.

" Това партньорство ще докара до понижаване на цените за английските консуматори и ще спомогне за преустановяване на зависимостта на Европа от съветската сила един път вечно ", съобщи Сунак. " Заедно Англия и Съединени американски щати ще подсигуряват, че международната цена на силата и сигурността на националните ни доставки в никакъв случай повече няма да могат да бъдат манипулирани от капризите на един провален режим. Разполагаме с естествените запаси, индустрията и новаторското мислене, от които се нуждаем, с цел да създадем по-добра, по-свободна система и да ускорим прехода към чиста сила ".

Ангажиментът във връзка с втечнения природен газ ще зависи от американските компании за експорт на газ. Както и в тази ситуация със своята работна група с Европейски Съюз, държавното управление на Съединени американски щати евентуално ще играе ролята на насърчител на фирмите да насочат своите товари към Обединеното кралство.

Двете страни " интензивно ще разпознават и позволяват всички проблеми, с които се сблъскват експортьорите и вносителите ", обявиха от кабинета на английския министър председател. /БГНЕС, Политико
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР