„Американската ‘демокрация‘ не се отнася за чернокожите“, думите на пенсионираната

...
„Американската ‘демокрация‘ не се отнася за чернокожите“, думите на пенсионираната
Коментари Харесай

Китай: Расизмът се превръща в катализатор на разкъсването на американското общество

„ Американската ‘демокрация‘ не се отнася за чернокожите “, думите на пенсионираната баскетболна звезда Карим Абдул-Джабар най-живо разказват истината в Съединени американски щати, продължаваща 400 години, което разобличава лицемерието на правилото „ всички са равни “ в американската народна власт, съобщи Радио Китай.

Скорошното принуждение в Капитолия е най-новият образец за думите на Джабар. Както CNN уточни, расизмът и превъзходството на белите, които дълго време съществуват в Съединени американски щати, са коренната причина за отношението на американската полиция към чернокожите.

От всеобщото ликвидиране на индийци до продажбата на африканци за плебеи, през цялата история на Съединените щати, расизмът е бил значимо средство за трупане на положение. Дори и през днешния ден малцинствата в страната не получават статута, който им се поставя.

По данни на Американските центрове за предварителна защита и надзор на болесттите смъртността измежду афроамериканците от новия ковид е 2,8 пъти повече от тази на белите.

В края на предходната година гибелта на афроамериканската лекарка Сюзън Мол поради повърхностно лекуване бе мощен пестник за американската народна власт.

„ Ако бях бяла, нямаше да изтърпя това “, сподели тя още приживе, представена от в. „ Вашингтон Поуст “. „ Опитът ѝ за следващ път грубо потвърждава, че в Съединени американски щати постоянно е съществувала системата за основаване на благоприятни условия и систематизиране на богатствата въз основата на цвета на кожата. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР