Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите

...
Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите
Коментари Харесай

VOL. 21: филмът за Гунди, Кан се готви за кризисни комуникации и много смешни мемета от Met Gala

Кои са 5-те вести от седмицата, създали усещане на представителите на потомство Z* в редакцията на „ Булевард България "?

В тазседмичните Gen Z аз - Мария Кръстанова (24 години) имам намерение да ви отведа на виртуално странствуване из историите, които сграбчиха вниманието ми през последните дни.

Нека " излетим ", както би трябвало - от България.

Филмът за Гунди или ода за любовта на един народ

Започвам с формалния филмов откъс на кино лентата " Гунди - Легенда за любовта ", който излезе в средата на седмицата. Премиерната дата на продукцията, отдадена на един от най-хубавите футболисти в историята на България, е 18 октомври.

Вдъхновение за генерации българи и знак на ПФК " Левски " Гунди умира едвам на 28-годишна възраст при злополука в прохода Витиня. Трагедията лишава и живота на съотборника му Никола Котков.

Както се досещате от разкритите ми нагоре години, а и самото име на рубриката, аз не съм била родена, когато Георги Аспарухов е превземал футболни сърца и спортни вселени из стадионите на комунистическа България. Но и както и евентуално сте разбрали от предходните " епизоди " на Gen Z дневниците, поколението ни извънредно обича да чете, да знае и да преоткрива.

Искрено скърбя, че като че ли сме се отрекли от " еретичната " мисъл да имаме такива модерни футболни герои през днешния ден.

Яйцето или кокошката е първо? Това, че едни от най-значимите футболисти в спортната ни история взеха решение да и употребяват несъразмерни количества алкохол на музикалното озвучение на Преслава ли докара до цялостната деградация на тази дисциплинираност или противоположното?

" Като ще се разпада ", да е радостно и доходоносно?

Признавам си, че не разбирам доста от футбол, само че формалният филмов откъс на кино лентата за Гунди безусловно ме накара да настръхна - хем от почит към личността му, хем от този зарязан от страната (или назад прекомерно използван от държавата), само че другояче популярен спорт.

Историческото решение на клуб " Гарик "



Преди дни попаднах на една много любопитна история от Обединеното кралство, която ми подсети на кино сюжет.

Става дума за лондонския кавалерски клуб " Гарик " (Garrick), в който членуват близо 1300 души, и историческото решение, което членовете му одобриха близо 200 години след основаването му.

Във вторник членовете на емблематичното място гласоподаваха " за " присъединението на дами в него. Това се случва за първи път след основаването му през 1983 година

Промяната обаче настава едвам откакто " The Guardian " разгласява лист с десетките авторитетни фигури от политическия, кино, сценичен и публичен живот на страната, които членуват в него.

Според английския вестник крал Чарлз III е един от известните членове, както и вицепремиерът Оливър Даудън, ръководителят на MI6 Ричард Мур и Саймън Кейс, който в качеството си на секретар на кабинета е най-високопоставеният политически консултант на министър-председателя и началник на близо 500 000 държавни чиновници.

Публикуването на листата насочи публичното внимание към това, че дамите не престават да не бъдат изцяло интегрирани даже и в 21 век. Но до момента в който една част от британците се разгневяват на забележимата дискриминация, друга се изрича в поддръжка на политиката на джентълменския клуб.

Материалът на " The Guardian " закупи такова въздействие, че докара до напускането на част от членовете.

Но преди в мозъка ви да е изникнала визията за задимено помещение, в което възрастни мъже пушат непохватно пури и разискват " нещата от живота ", визуализирайте следното: кафе-сладкарница, зала за карти, зала за билярд, читалня, компютърна зала, тераса на покрива, 17 спални, салон за членовете и няколко частни зали, които могат да бъдат резервирани за групови събития, както и голяма театрална библиотека - в една постройка.

Така излежда клуб " Гарик ".

Според уеб страницата му мъжете би трябвало да носят сака и ризи с яка, до момента в който са в клуба, а вратовръзките са наложителни, в случай че обядват или вечерят в кафенето, като се изключи тези, които идват след 21:30 ч. за вечеря.

Филмовият фестивал в Кан и новите разкрития на придвижването " MeToo "



Непосредствено преди началото на емблематичния кино фестивал в Кан френската кино промишленост се приготвя за нови разкрития на придвижването " MeToo ",

Той стартира идната седмица във вторник с откриващия филм " Le Deuxième Acte " на френския режисьор Куентин Дюпьо.

Междувременно обаче във френските медии се ускоряват спекулациите, че в деня на откриването ще бъде оповестен лист от 10 актьори/режисьори/продуценти, които ще бъдат упрекнати в полови похищения по време на фестивала.

През последните години #MeToo разкри десетки истории за полови закононарушения и непозволено държание в холивудската кино промишленост и отвън нея. Сред изобличените имена беше и това на холивудския магнат и продуцент Харви Уайнстийн.

Френският вестник " Le Figaro " оповестява в публикация, озаглавена " #MeToo: преди фестивала в Кан филмовата промишленост е обляна в студена пот ", че президентът на фестивала Ирис Кноблох към този момент е наела организация, която да се приготви за " спешната връзка ".

Изданието твърди, че най-големите гении " губят съня си поради слуховете " и че " цели артистични екипи треперят " от боязън, че филмите им ще бъдат засенчени от сходни обвинявания.

Европейското издание " Euronews " акцентира, че най-голямото киносъбитие в Европа няма формален протокол във връзка с работата с посетители, упрекнати в полов тормоз и корист.

Според информация в " Le Figaro " фестивалът може да в профил филми от състезанието или да не предложения упрекнатите експерти на аления килим според от сериозността на възможните обвинявания.

" Met Gala " - да, още веднъж тази тематика

Сега ще се пренесем оттатък океана и по-конкретно в Ню Йорк, където в понеделник се състоя блестящата Met Gala 2024 година с дрескод " Градина на времето ". Макар извънредно скъпи и впечатляващи, част от тоалетите на американските звезди " родиха " освен екстаз, само че и.. мемета. И то в огромни количества.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР