Американската компания AeroVironment разработи нова компютърна система за взаимодействие на

...
Американската компания AeroVironment разработи нова компютърна система за взаимодействие на
Коментари Харесай

AeroVironment предложи нова електронна система за бойни дронове

Американската компания AeroVironment създаде нова компютърна система за взаимоотношение на безпилотните летателни апарати RQ-20B Puma.
Defense Aerospace заяви, че с помощта на тази система дронът може да открива противниковите катери и да подава информацията за тях към оператор. Операторът взима решението за унищожаването на задачата.

Автоматизацията на съвсем всички процеси значително форсира осъществяването на бойните задания и точността на поразяването. Използването на разнообразни типове роботи от сходен вид дава опция на военните да правят бързо и тъкмо разузнаване. А взаимното потребление на няколко роботизирани системи дава опция за доста бърз реакция към другите закани.

Разузнавателният дрон RQ-20B разполага с топловизор и електронна камера с мощна оптика, както и със система за автоматизирано различаване на задачите. Дронът може и да направлява поразяването на другите цели.

Разузнавателният безпилотен уред RQ-20B ще се употребява взаимно с бойния „дрон-камикадзе“ Switchblade , който може да носи до 1 кг военен товар. След старта, дронът разгъва криле, стартира да употребява своя електродвигател и да транслира видео на местността. Продължителността на полета е от 20 до 40 минути според дали носи военен заряд или единствено снима.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР