Amazon ще “купи” Кипър и ще премести централата си там,

...
Amazon ще “купи” Кипър и ще премести централата си там,
Коментари Харесай

10 oт най-скандални прогнози за 2021 г., върху които да помислим

Amazon ще “купи” Кипър и ще реалокира централата си там, Германия ще избави затъналата в задължения Франция, а софтуерният прогрес ще обезпечи обилие от чиста сила, написа profit.bg.

Да, настъпи това време от годината, в което Saxo Bank разгласява 10-те си скандални прогнози за идващите 12 месеца.

Прогнозите имат доста фенове и,макар че не са изцяло съществени, са направени по този начин, че да накарат вложителите да се замислят за по-нетрадиционни опасности за пазарите.

Имайки поради всичко това, всеки, който през предишния декември е планувал световна пандемия, възобновяване и неразбории в Белия дом, евентуално е бил считан за вманиачен, написа Forbes.

“Станахме очевидци на най-бързият мечи пазар и възобновяване по-късно в историята, както и на нарастване с невиждани темпове на счетоводните салда и фискалните дефицити.

Затова нашата не толкоз скандална прогноза е, че през 2021 година ще е началото на конфликта с действителността на концепцията, че ситуацията “удължавай и се преструвай” може да продължава до безконечност, макар че пазарите ценообразуват тъкмо тези упования.”, споделя основният капиталов шеф на датската банка Стеен Якобсен.

Ето ги и скандалните прогнози на банката за 2021 година

1. Amazon “купува ” Кипър

Страхувайки се от регулаторна интервенция, Amazon мести европейската си централа в Кипър и оказва помощ на страната да пренапише данъчното си законодателство в интерес на софтуерния колос.

Това обезпечава съществени финансови приходи за мощно задлъжнялата страна и принуждава Европейски Съюз да хармонизира данъчното законодателство измежду своите страни членки.

2. Германия избавя Франция

Франция към този момент има едно от най-големите съотношения дълг към Брутният вътрешен продукт в Европейски Съюз (140%), само че след Covid.19 поредност от корпоративни банкрути тласкат страната към ръба.

Масивни разпродажби на акциите на банките й принуждават Париж да помоли Германия да накара Европейската централна банка (ЕЦБ) да й даде избавителни средства.

3. Блокчейн технологията убива подправените вести

В изискванията на засилваща се дезинформация, открити новинарски компании и платформи за обществени медии, местят новините в достоверна блокчейн мрежа.

4. Новата китайска цифрова валута води до тектонични промени в финансовите потоци

Дигиталният юан отваря достъпа до китайските финансови пазари и усъвършенства успеваемостта, което води до новоустановена непоклатимост. Юанът конкурира от ден на ден щатския $ като аварийна валута.

5. Технологичните нововъведения обезпечават обилие от зелена сила, само че това убива бранша на вятърната сила

Усъвършенстван AI логаритъм позволява загадката на силата от термоядрен синтез за търговски цели, като преустройва реактора SPARC на Масачузетския софтуерен институт и поставя началото на квантов скок напред в енергийните технологии.

В резултат на това всеки дом става енергийно самостоятелен, само че пък секторът на вятърната сила умира.

6. Универсалният базов приход води до отлив на поданици от огромните градове

След като софтуерният прогрес води до растеж в броя на съкращенията и усилване на неравенството, обществата осъзнават, че би трябвало да преминат към модела на универсалния базов приход.

Автоматизацията прави множеството офис площи в градовете ненужни, което срутва цените на парцелите и кара хората да изоставен градовете.

7. Гражданският софтуерен фонд ще изплаща дивиденти на масите

Тъй като технологиите понижават работните места в няколко бранша, се основава фонд, който ще заплаща дивиденти в опит част от облагите от нарастването на продуктивността да бъдат споделени.

8. Успешна ваксина против Covid-19 убива зомби фирмите

Икономическите провали, които нанесе пандемията, принуди доста компании да натрупат големи количества дълг, с цел да оцелеят.

В изискванията на взрив на стопанската система след имунизацията, тежестта на тласъците, изсипани на пазарите, води до прегряване на стопанската система, от което пък следва скок на инфлацията. Нарастващите лихвени проценти пък водят до вълна от банкрути.

9. Цените на среброто нарастват двойно поради търсенето в бранша на слънчевата сила

Нарастващата инфлация през 2021 година поражда огромно търсене на скъпоценни метали. Докато Съединени американски щати, Китай и Европейски Съюз преследват зелени покупко-продажби, нараства търсенето на сребро, употребявано в индустрията, което пък води до дефицит при предлагането.

10. Технологии от последващо потомство изстрелват напред така наречен гранични пазари

Напредъкът при доставянето на интернет посредством спътник ще усили доста интернет покритието на граничните и разрастващите се пазари. Това ще докара до гражданска война в образованието и продуктивността на бизнеса, както и във финтек бранша.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР