Александър Зверев изрази мнението, че новият смесен турнир United Cup

...
Александър Зверев изрази мнението, че новият смесен турнир United Cup
Коментари Харесай

Зверев: United Cup е важна крачка в развитието на спорта


Александър Зверев изрази мнението, че новият разбъркан шампионат United Cup е доста значима крачка в развиването на тениса. Олимпийският първенец ще изиграе първия си формален мач от съвсем седем месеца насам, откакто лекуваше сериозна травма на глезена, получена на Ролан Гарос. Зверев, който през декември изигра няколко мача на демонстративните шампионати в Саудитска Арабия и Дубай, изрази мнението, че съществуването на още един екипен шампионат ще се отрази добре на играчите.

„ Нямам самообладание да се завърна на корта за формален мач. Винаги съм казвал, че доста ми харесва атмосферата в отборните шампионати, защото тогава имаме опция да прекараме време с други играчи в спорт, в който нормално сме сами. Фактът, че в конкуренцията ще вземат участие както мъже, по този начин и дами, прави преживяването още по-специално “ – разяснява германецът на конференцията преди шампионата.

„ Много съм разчувствуван, защото ми следва публично завръщане в Тура, като в това време ми е забавно да изпитам атмосферата в новия шампионат. Смятам, че основаването на тази конкуренция и опцията мъжете и дамите да играят един до друг е доста значима стъпка в развиването освен на тениса, а и на спорта като цяло. Страхотно е, че ATP и WTA сплотиха сили за този шампионат “.

„ Организаторите са възнамерявали отборни интензивности оттатък мачовете, което постоянно е забавно и занимателно. Хубаво е да има повече отборни шампионати, тъй като от време на време тенисът може да е най-самотният спорт на света. Всички в тима сме играли за Германия на Купа „ Дейвис “ или Billie Jean King Cup, само че в този момент е по-различно. Австралия е съвършеното място да стартираме новия сезон. Очакват ни доста оспорвани мачове и всички сме доста разчувствани “ – приключи финалистът на US Open за 2020 година

Германия е в ситуираната в Сидни група С дружно с отборите на Чехия и Съединени американски щати. Зверев ще изиграе първия си мач в шампионата в събота (31 декември), а негов конкурент ще бъде Иржи Лехечка.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР