Повече от 4000 души вероятно са били засегнати от масивното

...
Повече от 4000 души вероятно са били засегнати от масивното
Коментари Харесай

Повече от 4000 души са засегнати от свлачището в Папуа Нова Гвинея

Повече от 4000 души евентуално са били наранени от солидното свлачище,  затрупало северната част на Папуа Нова Гвинея в петък. Това са съобщили от филантропичната група CARE Australia, представени от " Ройтерс ".

Смята се, че стотици са починали при свлачището .

Според Министерството на външните работи и търговията на Австралия повече от шест села са били наранени от свлачището в региона на Мулитака в провинцията.

Според локалните медии е затрупало повече от 300 души и над 1100 здания.

Общият брой на засегнатите евентуално е по-висок, защото регионът е бил " място за леговище за хората, разселени от спорове " в околните региони.

През февруари минимум 26 мъже бяха убити в провинция Енга при засада на фона на племенно принуждение, което накара премиера Джеймс Марапе да даде пълномощия за арест на армията на страната.

CARE сподели, че свлачището в петък е оставило парчета с дълбочина до 8 метра на 200 квадратни километра, прекъсвайки пътища, с което затруднява избавителните действия.

Хеликоптерите са били единственият метод да се стигне до региона , съгласно Australian Broadcasting Corp, която заяви в събота, че четири тела са били извадени от руините.
 Най-малко 100 души са зарити от свлачище в Папуа Нова Гвинея Обновена
Най-малко 100 души са зарити от свлачище в Папуа Нова Гвинея

60 къщи са зарити

" Още повече жилищамогат да бъдат изложени на риск, в случай че свлачището продължи надолу по планината ", сподели представител на CARE в изказване.

Марапе сподели, че чиновници при бедствия, отбранителните сили и Министерството на строителните работи и автомагистралите са съдействали за помощ и старания за възобновяване.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и австралийският министър председател Антъни Албанезе обявиха, че техните държавни управления са подготвени да оказват помощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР