Актуализиране на таксите и цените на услугите, които предлагат общинските

...
Актуализиране на таксите и цените на услугите, които предлагат общинските
Коментари Харесай

Актуализират цените и таксите в общинските културни институти в София,

Актуализиране на таксите и цените на услугите, които оферират общинските културни институти, планува отчет за изменение и допълнение на Наредбата за установяване и администриране на локални такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община, която е в деяние от 2006 година, оповестява на фейсбук страницата си зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов.

Докладът е утвърден през днешния ден от комисията по просвета и обучение към Столичния общински съвет (СОС). В него се предлага осъвременяване на таксите и разширение на броя и типа на предоставяните услуги в разнообразни школи, клубове и курсове в културните институти.

Актуализирането на цените на предлаганите услуги ще даде опция за разширение на културния календар на Столична община и осъществяване на спомагателни доходи на общинските институти. Вносители на документа са Дончо Барбалов и зам.-кметът по просвета Мирослав Боршош.

Сега настоящите цени на билети и такси за наем на пространства се резервират като минимални, резервират се и отстъпките за разнообразни групи аудитория и лицата в неравностойно състояние. В същото време се дава опция на шефовете на културните институти да демонстрират еластичност при установяване цените на билети и такси, съгласно спомагателните разноски за другите мероприятия, представления и външни участници.

В състава на общинските културни институти са включени голям брой художествено-творчески, музикални и артистични сформира, клубове, студия и школи. Участието на децата в техните занимания спомага за разкриване и ориентиране на бъдещи гении, както и рационализиране на качествата им, показва Барбалов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР