Акционерите на компанията са изразили желание да премахнат двойната структура

...
Акционерите на компанията са изразили желание да премахнат двойната структура
Коментари Харесай

Акционери на Facebook готвят преврат срещу Марк Зукърбърг

Акционерите на компанията са изразили предпочитание да отстранен двойната конструкция на акциите на Фейсбук , която съгласно тях дава прекомерно огромна мощ на Марк Зукърбърг и екипа му от мениджъри.Основните Фейсбук вложители, които дружно имат 3 милиарда $ в акции на компанията, ще се опитат отхвърлят нейния съосновател Марк Зукърбърг от поста ръководител на борда и ще го лишат от власт в компанията, оповестяват от Business Insider.
Нарастващото неодобрение измежду акционерите във Фейсбук се отнася до метода, по който съоснователят на обществения медиен колос ръководи обществената мрежа. Според тях реакция на всички проблеми, с които компанията се е сблъсквала в последно време, не се е случила, тъй като корпоративната конструкция на компанията прави Зукърбърг ненарушим в ролята на изпълнителен шеф и ръководител на борда.

Според тях, не е имало толкоз вътрешно недоволство и страсти от 2012 година насам, когато компанията направи своето IPO.

„Имаме терзания по отношение на структурата на борда, която компанията не наподобява подготвена да реформира. Това може да докара до опасности – репутационни, регулаторни и други“, споделя Скот Стрингер, който ръководи към 895 млн. Фейсбук акции посредством градски пенсионни фондове.

Той и останалите бунтовници желаят да заместят Марк Зукърбърг с самостоятелен изпълнителен шеф.

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук неотдавна беше помолен да даде информация по отношение на обработката на информацията на частни консуматори вследствие на медийните отчети за абсурда.

През март Фейсбук се изправи пред обществена рецесия, защото персоналните данни на към 50 милиона консуматори бяха събрани от консултантската компания Cambridge Analytica без позволение от тях посредством особено приложение. Информацията се използваше, с цел да помогне за насочването на политическата реклама. В началото на април Фейсбук пресметна броя на засегнатите консуматори на към 87 милиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР