Ако следите сайта ни, най-вероятно сте наясно с мнението ни

...
Ако следите сайта ни, най-вероятно сте наясно с мнението ни
Коментари Харесай

Забравете сгъваемите телефони! Lenovo направи сгъваем таблет

Ако следите уеб страницата ни, най-вероятно сте наясно с мнението ни за сгъваемите телефони - скъпи, чупливи и към момента надалеч от практични. Lenovo обаче имат нещо напълно друго на разум с новия си първообраз ThinkPad X1 - и то може да накара потребителите да не помнят за преносимия компютър вечно.

Идеята зад ThinkPad X1 е относително елементарна - вземете стандартен 13,3-инчов таблет/лаптоп, основан на Windows, и го сгънете на две. Устройството, което се получава има диагонал от край до край към 10 инча и е с дебелина 3 сантиметра - сходно на приблизително по величина хартиено списание.

 Забравете сгъваемите телефони! Lenovo направи сгъваем таблет
Ако се намирате в аероплан или трен, можете да отворите Х1 и да четете или търсите в интернет. Lenovo не цитират публично тежестта на сгъваемия таблет, само че той би трябвало да е в територията на iPad Pro на Apple - т.е. към 800 грама. Разбира се, има поддръжка и на капацитивна химикалка, Х1 има Wacom екран, върху който можете да пишете, до момента в който гледате видео или презентация.

Ако не сте от хората, които употребяват химикалки, има и режим, който включва виртуална клавиатура в едната част на екрана. И до момента в който тя не може да се съпоставя с същинска хардуерна клавиатура, е в пъти по-удобна от тази на всеки таблет или смарт телефон на пазара.

 Забравете сгъваемите телефони! Lenovo направи сгъваем таблет
Сигурно към момента не сте уверени, че сходно устройство може да размени ултрабуци от рода на Dell XPS 13 или HP Spectre, само че има още една функционалност, която може да наклони везните. Когато разгънете изцяло Х1 и свържете хардуерна Bluetooth клавиатура, получавате 13,3-инчов, изцяло действен Windows компютър с резолюция 2К.

За нас по-привлекателната част идва, когато към този момент не се постанова да употребявате устройството - можете да го сгънете и да го приберете в по-голям джоб, чантата си или просто да го държите в ръка сходно на книга.

Кой ще си купи ThinkPad X1?

Очевидно е, че Х1 не е предопределен за геймъри или да кажем видео обработка. По-скоро това е бизнес устройство за всички, които желаят функционалността на пълноформатна Windows операционна система и в същото време оптималната гъстота.

 Забравете сгъваемите телефони! Lenovo направи сгъваем таблет
Да, 13,3-инчов ултрабук е нещо леко и плътно, само че даже най-леките и тънки ултрабуци не могат да се прегънат на две, което е напълно друго от тежестта измерение на нещата. ThinkPad X1 предлага идва в подобен размер, че всеки, който не желае да носи преносим компютър със себе си, ще е мигновено притеглен от сходно устройство.

Какво се крие навътре в ThinkPad X1?

Lenovo пазят в загадка хардуера на машината - единствената информация е, че процесорът е от Intel. Това може да значи доста неща - от презрените и мудни до безсъзнание Atom, до по-приемливи Core U процесори. Сгъваемият таблет би трябвало да дебютира публично на пазара през 2020-а година, което дава положителни шансове в него да намерят място Lakefiled чипсетите, основани на Sunny Cove ядра.

 Забравете сгъваемите телефони! Lenovo направи сгъваем таблет
Сред известните хардуерни спецификации са 1920х1080 OLED екран, създаден от LG, инфрачервена кмера, два USB-C врата и Display Port излаз. Капацитетът на батерията и самостоятелната работа също не са известни, само че Lenovo се целят в 24 часа с едно зареждане.

Колко здрав е ThinkPad X1?

Ако следите софтуерните вести, най-вероятно знаете за епичната история със сгъваемия модел на Samsung - Galaxy Fold. Дефектите и проблемите с екрана на този смарт телефон карат множеството експерти да бъдат скептични към всяко устройство, което има еластичен екран. Lenovo считат да тестват Х1 с два пъти повече цикли от Yoga преносимите компютри си, тъй че здравината на пантите не би трябвало да е проблем - по отношение на екрана, това е огромната незнайна.

 Забравете сгъваемите телефони! Lenovo направи сгъваем таблет
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР