Агенция "Пътни инфраструктура" избра консорциум начело с "Главболгарстрой" за изпълнител

...
Агенция "Пътни инфраструктура" избра консорциум начело с "Главболгарстрой" за изпълнител
Коментари Харесай

ГБС ще строи 10.4 км от Струма през Кресненското дефиле за над 475 млн. лева

Агенция "Пътни инфраструктура " избра консорциум отпред с "Главболгарстрой " за реализатор на публичната поръчка за планиране и строителство на втория лот от новото трасе на автомагистрала „ Струма “, който ще минава източно от Кресненското дефиле.

В обединяването вземат участие "ГБС-Инфраструктурно строителство “ АД, „ ЕПОС-Емпреза Португеза де Обрас Субтеранеас “ АД и „ Главболгарстрой Интернешънъл “ АД.

Лот 3.2.2 е с дължина 10,4 км от платното за София в сектора Крупник - Кресна.

"Цялата близо 24-километрова нова права от Кресна до Крупник е разграничена на два лота, с цел да може на обекта да се работи по едно и също време. Строителните действия на лот 3.2.2, както и на първия – лот 3.2.1, ще могат да започват след осъществяване на уговорките, поети пред Европейската комисия. А точно - допълнение на екологичната документи по отношение на характерните цели за типовете и местообитанията, предмет на запазване в двете предпазени зони от мрежата Натура 2000, през които минава лот 3.2 на Автомагистрала „ Струма “, понижаване на натиска от трафика върху природата и повишение на сигурността в правата от Е-79 през дефилето ", показват от Пътната организация.

Предложената стойност за осъществяване е 475.199 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът е 1556 дни.

В него е включен и обходния път на гр. Кресна, който е 5,5 км. При км 400 от обходния път на Кресна се планува построяването на площадка за временен отдих, с електричество, вода и канализация. Според идейния план в сектора са планувани 4 тунела със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветяване, ръководство на придвижването и т. н. Както и 10 виадукта с приблизителна дължина към 3,6 км, 9 пресичания със селскостопански пътища.

Другият сектор - лот 3.2.1, е с дължина 13,2 км. Достъпът до трасето ще бъде обезпечено посредством 3 пътни възела. В сектора са планувани 3 тунела със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветяване, ръководство на придвижването и т. н. Съгласно идейния план са планувани 10 виадукта с обща дължина към 3,5 км, както и 3 броя надлези и подлези. За лот 3.2.1 цената за осъществяване близо 500 млн. лева без Данък добавена стойност и период 1556 дни.

Още през ноември 2019 година за реализатор на този лот бе определен консорциум, в който взе участие "Грома холд " - някогашната "Агромах ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР