Агенти на ГДБОП задържаха митничари на пункт Малко Търново по

...
Агенти на ГДБОП задържаха митничари на пункт Малко Търново по
Коментари Харесай

ГДБОП с нова хайка за подкупни митничари

Агенти на ГДБОП задържаха митничари на пункт Малко Търново по съмнение за взимане на подкупи. Операцията, ръководена от спецпрокуратурата, продължи през целия ден с претърсвания на жилища и офиси в Бургас и други градове. До публицистичното привършване на броя детайлности какъв брой души са задържани и какви са техните длъжности не бяха оповестени.

Акцията почнала в 5 ч на разсъмване, когато промените на митничари и граничари минимум са очаквали. Бариерата към границата с Турция била пусната и в двете направления. На пункта се образуваха опашки, а водачите недоволстваха, че нямат информация какъв брой време ще чакат, с цел да могат да решат дали да отпътуват към най-близкото Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово.

Малко след 12 ч на обяд трафикът бе пуснат, като с обработката на пасажерите и товарите се заеха инспектори, пристигнали в командировка от други граници в страната.

Това е следващата хайка за рушветчии по нашите граници. Подобни акции имаше и на Капитан Андреево, и на Лесово, и на Дунав мост в Русе. По мотив една от тях наскоро шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев сподели, че даже до неотдавна институциите да са гледали надменно на “дребната корупция ” по митниците, към този момент не е по този начин и скоро рушветчиите ще го схванат сами.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР