Chrome ще превърне устройството ви в хранилище за документи... Емил

...
Chrome ще превърне устройството ви в хранилище за документи... Емил
Коментари Харесай

Цифрово удостовeряване: Android-смартфоните ще се превърнат в цифрови лични карти

Chrome ще трансформира устройството ви в вместилище за документи...

Емил Василев 15:11 | 25.06.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 11:29 | 24.06.2024

Неочаквано достижение: ракетен мотор с мощ 20 000 к.с. е основан единствено за две седмици благодарение на изкуствен интелект

IT НовиниЕмил Василев - 12:52 | 24.06.2024

Хакерът, който спря интернета в Северна Корея за повече от седмица отговори на всевъзможни въпроси, свързани с това

КосмосЕмил Василев - 13:36 | 24.06.2024

НАСА призна, че е неспособна да отбрани Земята от възможен конфликт с метеорит

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Гугъл тества новата функционалност Digital Credential API за Chrome на Android, която ще разреши на уебсайтовете да изискват персонална информация от мобилния портфейл на потребителя. Опцията се вкарва като част от подобряването на процесите за инспекция на самоличността, като обезпечава на потребителя високо равнище на сигурност и приложимост.

От Гугъл настояват, че приложният програмен интерфейс за цифрови удостоверения (Digital Credential API) обезпечава достъп до предпазено вместилище на документи за идентичност – паспорт, шофьорска брошура и всевъзможни други документи, качени от потребителя.

Собственикът на устройството ще може да споделя данните си непосредствено от мобилния си портфейл, без да се постанова ръчно да вкарва данни от документи в уеб страници.

Използването на Digital Credential API в Chrome в Android ще разреши на уебсайтовете безвредно да извличат данни за действителна идентичност посредством системата CredMan на Android. Това значи, че когато даден уеб страница се нуждае от вашите данни, поръчката ще се появи непосредствено в браузъра ви. Можете да контролирате какви данни се споделят, като се съгласите или откажете да ги споделяте.

Digital Credential API е част от необятната цифровизация на документите и публичните услуги и е отговор на потребностите на онлайн услугите и правните условия, да вземем за пример според европейския правилник eIDAS и разпоредбите за инспекция на възрастта.

Освен това API-то поддържа голям брой формати на удостоверения и е съвместимо с разнообразни приложения за мобилни портфейли. Допълнителни механизми, които ще бъдат въведени за понижаване на рисковете от огромни злоупотреби ще обезпечат спомагателна отбрана на данните.

Засега Гугъл към момента тества новата функционалност и дава обещание скоро да даде повече детайлности. Въвеждането на инструмента може коренно да опрости процесите на онлайн идентификация и инспекция на самоличността, като ги направи по-сигурни и комфортни за крайните консуматори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР