Намаляват тежките пътно-транспортни произшествия (ПТП) и ранените в област Сливен

...
Намаляват тежките пътно-транспортни произшествия (ПТП) и ранените в област Сливен
Коментари Харесай

Намаляват тежките катастрофи и ранените в област Сливен през първото тримесечие на 2024 година

Намаляват тежките пътно-транспортни катастрофи (ПТП) и ранените в област Сливен през първото тримесечие на 2024 година. Това стана ясно на днешното съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата, оповестиха от регионалната администрация.

Общо 102 са записаните произшествия за посочения интервал, като 26 от тях са тежки, заяви Илиян Николов, шеф на бранш „ Пътна полиция “ в ОДМВР-Сливен. При пътните произшествия има двама починали и 28 ранени. Данните сочат, че единствено един от потърпевшите е пешеходец. За същия интервал на мината година са регистрирани 33 тежки ПТП с двама починали и 42 ранени.

В последното тримесечие на 2023 година  в област Сливен са настъпили общо 40 тежки произшествия, като броят на жертвите е общо осем. 

Участниците в комисията бяха осведомени с дейностите по сигурност на придвижването, в това число настоящите и идни поправки на пътни настилки в област Сливен.

Сред обсъжданите тематики бе построяването на така наречен „ капан “, където да бъдат отвеждани и задържани безстопанствени животни, които са рисков фактор за придвижването по пътищата. Коментирана беше и обстановката с самостоятелните електрически транспортни средства, чиито водачи основават проблеми в пешеходните зони и по тротоарите.

Друг акцент в работата на комисията е подготовката и отбелязването на 29 юни – Национален ден на сигурността на придвижването по пътищата. Тази година фокусът е върху самодейностите за запазване на живота и здравето на децата на пътя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР