Афишираните в понеделник крути огранечения срещу коронавируса се посрещат с

...
Афишираните в понеделник крути огранечения срещу коронавируса се посрещат с
Коментари Харесай

Персоналът в детските градини няма отпуск за ново затваряне

Афишираните в понеделник крути огранечения против ковид се посрещат с голямо терзание в личния състав на детските градини. Предвижда се те да затворят наедно с училищата. Но в случай че множеството чиновници на учебните заведения ще работят поради отдалеченото образование, не по този начин стоят нещата в градините. При тях целият личен състав би трябвало да не работи, а лимитът от заплатен отпуск се изчерпа при предходното затваряне.

" Не знаем какво ще вършим, в действителност. Имам тъкмо два дни отпуск да употребявам. Колежките са в същата обстановка ", показа Димитрина Тодорова, чиновник на варненска детска градина. Същата е обстановката на всички места. " Отпуските са изцяло изчерпани. 20-те спомагателни дни, които ни дадоха по анекс - също. Хората би трябвало да излязат в неплатен отпуск, това е огромен удар. Огромно терзания има и в родителите. В момента имаме към 115 деца, това значи, че родителите имат потребност от детската градина. Как ще работят те, в случай че би трябвало да ги гледат у дома? ", показа Илка Динева, шеф на ДГ " Детелина " в Самоков. Според нея би могло да се извърша отдалечено образование в по-големите възрастови групи, само че при него родителите също би трябвало да оказват помощ. Дистанционната форма би запазила работата на към половината педагогичен личен състав в градината. Общо в " Детелина " са заети  33 души. " Всичко това значи за повторно през годината хората да не могат да упражняват активността си. Вероятно нашият кмет ще ни даде спомагателни 10 дни, само че и това не е решение. Страшно става ", заключи Динева. А обстановката е всестранно тревожна -  в края на телефонния разговор стана ясно, че Динева е болна, с пневмония. 

КТ  " Подкрепа " ще търси решение посредством договаряне на национално равнище. Според Юлиян Петров, ръководител на профсъюз " Образование " към конфедерацията, идният месец може да бъде заплатен на чиновниците посредством заложените в бюджета пари за заплати. " Мисля, че ще успеем да се договирм, другояче ще ги изгубим всички тези хора от системата ", разяснява Петров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР