Административният съдия Теодора Георгиева е българския представител в Европейската прокуратура,

...
Административният съдия Теодора Георгиева е българския представител в Европейската прокуратура,
Коментари Харесай

Административният съдия Теодора Георгиева е българския прокурор в Европейската прокуратура

Административният арбитър Теодора Георгиева е българския представител в Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши. Георгиева бе утвърдена от Съвета на Европейски Съюз и получава 6-годишен мандат.
Заедно с българския представител са утвърдени и представителите на останалите 21 страни, които вземат участие в институцията и образуват колегията на Европейската прокуратура, заяви Съветът на Европейски Съюз.

Съветът назначи през вчерашния ден обвинителите от 22-те страни, участващи в институцията. Заедно с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши те ще реализират контрол на следствията и дейностите по покачване и поддържане на обвиняване и ще образуват колегията на Европейската прокуратура.

Преди да стане арбитър в Административен съд - София град, Георгиева е била прокурор в Софийската градска прокуратура. Тя се яви на състезанието за Европейската прокуратура дружно с още шестима претенденти. След това бе една от тримата, препоръчани от държавното управление на Съвета на Европейски Съюз.

Европейската прокуратура, която би трябвало да проработи в края на годината в Люксембург, ще бъде самостоятелен орган на Европейски Съюз, който ще дава отговор за следствието, наказателното гонене и предаването на съд за закононарушения против финансовите ползи на Съюза като да вземем за пример измами, корупция, трансгранични измами с Данък добавена стойност на стойност над 10 милиона евро. Тя ще организира следствия и наказателно гонене и ще упражнява функционалностите на прокурор в способените съдилища на страните членки.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР