Административният съд в Пловдив разглежда за втори път казуса с

...
Административният съд в Пловдив разглежда за втори път казуса с
Коментари Харесай

Фиркана редничка отиде да изпълни дълга си в поделението в Карлово, но й се случи случка

Административният съд в Пловдив преглежда за повторно проблема с жена редови войник, която отишла на работа в поделението си в Карлово пияна. Още с първото си решение магистратите удостоверили заповедта за уволнението на кадровата военослужеща, само че тя обжалвала пред Върховния административен съд (ВАС).

Оттам отменили решението на сътрудниците си в Пловдив и върнали делото с инструкции да бъдат събрани доказателства установяващи, че положението, в което се явила на 27 май 2016 година на работа дамата под пагон не ѝ разрешавало да извършва служебните й отговорности, прецизира в. Монитор .

В 7,50 часа редничката, която била на служба „ автоматчик”, влезнала в поделението си и не видяла командира на бригадата. Затова и не му козирувала, както претендирал уставът на Въоръжените сили, декларирала тя в съда.

Видимо нетрезвото й положение по време на постоянните занятия във формированието довело да инспекцията за алкохол. В 9 часа я ревизирали с Алкомер -931, който отчел 1,79 промила. В 11,55 часа дала кръв за проучване, само че резултатът още веднъж бил висок – 1,30 промила алкохол в кръвта.

„ При състояние, че чл.343 б ал.1 от Наказателен кодекс криминализира ръководството на моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, то е алогично да се одобри, че с централизация на кръвта 1,79 промила можеш директно да боравиш с оръжие, което съставлява високо рискова дейност”, смята съдът в Пловдив.

Заповедта за уволнението на редничката още веднъж е доказана, като решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Върховен административен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР