Руското министерство на външните работи заяви днес, че ракетите, използвани

...
Руското министерство на външните работи заяви днес, че ракетите, използвани
Коментари Харесай

Москва: САЩ са програмирали и насочили ракетите за атаката срещу Крим

Руското министерство на външните работи съобщи през днешния ден, че ракетите, употребявани във вчерашното нахлуване над Кримския полуостров, са програмирани от американски експерти и са ориентирани въз основата на разследващи данни от американски спътници и от намиращ се наоколо американски бдителен дрон, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Вчера съветското министерство на защитата разгласи, че офанзивата против Крим, анексиран от Москва през 2014 година, е била осъществена с ракети АТАКМС, доставени на украинската войска от Съединени американски щати.

По-рано през днешния ден прессекретарят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, назова нападението " безусловно варварско " и съобщи, че Москва ще реагира на присъединяване на Вашингтон в него.

Днес посланичката на Съединени американски щати в Москва Лин Трейси бе извикана в съветското външно министерство, с цел да бъде известена, че Москва упреква в идентична степен Киев и Вашингтон за смъртоносното нахлуване над град Севастопол на Кримския полуостров.

По съветски данни при офанзивата са починали минимум четирима души, в това число две деца, и са били ранени над 150 мирни жители.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР