Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Украйна е нанесла

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Украйна е нанесла
Коментари Харесай

Зеленски се похвали: Поразихме над 30 руски петролни рафинерии и складове

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Украйна е нанесла удари по над 30 съветски уреди за преправка и предпазване на нефт, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Тази година украинските военни ускориха офанзивите против съветската петролна инфраструктура, като се стремят да пресечен доставките на нефт за съветската войска и да лимитират приходите на Москва за финансиране на войната ѝ против Украйна.

" Ударени са повече от 30 петролни рафинерии, терминали и петролни хранилища на терористичната страна ", съобщи Зеленски пред офицери от Центъра за специфични интервенции " А " на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), участващи в офанзивите. Той не даде спомагателни детайлности, нито уточни интервал от време.

За ударите Украйна употребява свои безпилотни летателни апарати с огромен обхват на деяние, създадени както от военното разузнаване, по този начин и от ССУ.

" За безпилотните самолети на ССУ дистанцията от 1500 км към този момент не е проблем ", сподели Зеленски, явно визирайки удара от 9 май, когато бе осъществена офанзива против огромен нефтопреработвателен цех в съветската република Башкортостан.

При най-последното сходно нахлуване предишния петък безпилотни летателни апарати удариха четири петролни рафинерии, измежду които тази в Илски в Краснодарския край - един от най-големите производители на горива в Южна Русия, отбелязва Ройтерс.

Медувременно Зеленски подреди на новия шеф на Службата за държавна защита на Украйна да прочисти редиците ѝ от хора, които я дискредитират, откакто двама от офицерите ѝ бяха упрекнати в скрит план за ликвидиране на висши чиновници, съобщи Ройтерс.

Миналия месец Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи, че е заловила двама полковници от службата за защита, упрекнати в съдействие с Русия за скрит план за убийството на Зеленски и други длъжностни лица, в това число началника на военното разузнаване Кирил Буданов.

Службата за държавна защита обезпечава сигурността на разнообразни държавни чиновници, напомня Ройтерс.

При представянето на полковник Олексий Морозов пред генералния щаб Зеленски съобщи, че главната му задача е да подсигурява, че в организацията постъпват единствено тези, които виждат бъдещето си обвързвано с Украйна. Това е първият коментар на украинския президент след ареста на сътрудниците.

" И, несъмнено, организацията би трябвало да бъде прочистена от всички, които не избират Украйна за себе си или дискредитират службата за държавна защита ", акцентира той в " Телеграм ".

Зеленски уволни предшественика на Морозов Сергий Руд през май, два дни откакто ССУ задържа чиновници на организацията, които съгласно нея са работили за Федералната работа за сигурност на Русия и са изнесли класифицирана информация. От Москва нямаше коментар.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР