57-годишната жена от Йоаким Груево, която почина часове след поставяне

...
57-годишната жена от Йоаким Груево, която почина часове след поставяне
Коментари Харесай

РЗИ: Напълно спазен е протокола при ваксинацията на починалата 57-годишна жена

57-годишната жена от Йоаким Груево, която умря часове след слагане на ваксина на „ AstraZeneca” се е колебаела дали да се имунизира. Заради хроничните ѝ заболявания, персоналният ѝ доктор я е изпратил на кардиолог. Жената е посетила доктор Мария Ганчевеска, където ѝ е направено ЕКГ и ехография. На съседи тя е разказала, че са ѝ предложили имунизация, имало е налични лекарства и по тази причина се е имунизирала.

„ Абсолютно е спазен протокола и сътрудниците са постъпили професионално. Много отговорно е преценено, че няма никаква спънка да се направи имунизацията “, съобщи шефът на РЗИ-Пловдив доктор Ваня Танчева-Манчева пред БТВ.

Тя е безапелационна, че взетото решение за прекъсване на имунизацията с оксфордската ваксина е превантивно и има за цел да се посочи дали случая има причинно следствена връзка.

„ Трябваше да се реши кое е положителното и защото на първо място мислим за здравето на хората взехме това решение. Единственият метод да се ограничи това заболяване е да се имунизираме “, сподели още Манчева.

От краткотрайно спряната партида на AstraZeneca в няколко страни в Европейски Съюз в Пловдив са сложени 4200 дози, като няма обявени странични реакции.

Продължава изясняване на случая със гибелта на 57-годишната жена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР