''Общо взето икономическите мерки, с изключение на мярката 60/40, която

...
''Общо взето икономическите мерки, с изключение на мярката 60/40, която
Коментари Харесай

Икономист: От 60/40 се възползват футболни отбори и хотели, но не и малките фирми

''Общо взето икономическите ограничения, като се изключи мярката " 60/40 ", която е някаква директна поддръжка от бюджета, всички останали ограничения са под формата на заеми. В Европейския съюз това не е процедура, практиката е някаква част от средствата, които са предопределени за подкрепяне на стопанската система, да бъдат непосредствено заплащане към компаниите от бюджета'', това съобщи икономистът Юлиан Войнов в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по ТВ Евроком.

" Има ги и така наречен данъчни ваканции, които са доста съществени. Отложените заплащания към бюджета, което в действителност е основата на подкрепяне на ликвидността на жителите и компаниите, тъй като в случай че имаме проблем с ликвидността тя изтича по 4 съществени канала: налози към бюджета, налози към общината, комунални заплащания и заеми ", съобщи още икономистът.

" Ако забележим какви би трябвало да са осъществяванията на критерии и кои компании могат да се възползват от ограниченията, лишават се най-малките и най-потърпевшите компании и се дава опция на по-големи компании с опция, които по този начин или другояче могат да оправят с рецесията. Ние виждаме кой ще се възползва от мярката " 60/40 ". Това са вериги хотели и футболни клубове. Докато за дребните компании, в които активността е замряла напълно, подаването на документи е немислимо ", разяснява Юлиан Войнов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР