Възрастна жена от Костенец е станала жертва на телефонна измама,

...
Възрастна жена от Костенец е станала жертва на телефонна измама,
Коментари Харесай

Ало измамници ошушкаха възрастна жена от Костенец

Възрастна жена от Костенец е станала жертва на телефонна машинация , оповестиха от ОДМВР-София.

Около 16.55 часа тя потърсила помощ от органите на реда. Разказала, че два часа по-рано на домашния й телефон се обадил чужд, който се показал за чиновник на полицията. Казал й, че синът й е предизвикал злополука в региона на Стара Загора, при която е починало малко дете, като трябвало да се дадат 45 000 лв. " за кръвнина ". Мнимият служител на реда съумял да убеди разтревожената пенсионерка да изтегли наличните в банковата й сметка 5000 лв.. Жената спазила инструкциите и предала всичките си спестявания на мъж, който по-късно липсващ в незнайна посока.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209 от Наказателен кодекс.
 Ало измамници завлякоха с над 40 000 лева стара жена в София
Ало измамници завлякоха с над 40 000 лева стара жена в София

19-годишен е притеглен към наказателна отговорност като помагач

От полицията насочат и прочувствен апел: " ОДМВР горещо моли: Не давайте пари, поискани по телефона от непознати! Рискувате да бъдете излъгани! "

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи предизвестяват, че, в случай че чужд твърди в позвъняване по телефона, че е полицейски чиновник и помоли за подпомагане, като за задачата желае " единствено " да предадете всичките си налични спестявания и златни украшения, той прави опит за машинация. От ОДМВР твърдят, че полицията не търси подпомагане от жителите по подобен метод.

Съветват при приемане на сходно позвъняване да се резервира самообладание, неотложно да се потърси контакт с околните и да се ревизира дали казаното по телефона е правилно . Призовават при даже най-малки подозрения неотложно да се алармира на тел. 112, в най-близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи, да се заяви на кмета на обитаемото място или на полицейския контрольор, обслужващ региона. " В никакъв случай не давайте пари на ръка на непознати ", акцентират от полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР