Големи продукции и напрегната обстановка бележат атмосферата преди откриването на

...
Големи продукции и напрегната обстановка бележат атмосферата преди откриването на
Коментари Харесай

Секс скандали преди откриването на 77-то издание на кинофестивала в Кан

Големи продукции и напрегната конюнктура бележат атмосферата преди откриването на кинофестивала в Кан, което ще се състои довечера, означават международните организации.

Часове преди началото на кинофестивала, девет дами, множеството от които анонимни, упрекват френския кино продуцент Ален Сард в полово посягане или обезчестяване, когато са били малолетни или напълно млади актриси, съобщи Агенция Франс Прес. Планирана е и стачка на чиновниците, което основава опасения от анулация на церемонията.

Актриса " от телевизионни сериали от 1990 година до 2000 година ", представяща се с първо име " Елза ", споделя по какъв начин продуцентът, който в този момент е на 72 години, я е изнасилил, когато е била на 15 години. Това се е случило през 1985 година Тогава под предлог, че на професионална среща ще разискват идна роля, той я поканил в жилището си в 8-и регион на Париж, твърди дамата.

Адвокатът на продуцента Жаклин Лафон, с която представител на Агенция Франс Прес се свърза, не отговори на отправеното питане.

В Кан тази година би трябвало да бъдат показани огромни и предстоящи продукции като " Мегалополис " на Франсис Форд Копола, както и новият филм на Йоргос Лантимос " Видове добрина " (Kinds of Kindness).

" Комбинацията от неспокойствие във връзка министър председателите на филми и опасенията от анулация на церемонията, съчетани с възможни престъпни обвинявания, прави атмосферата извънредно характерна ", разяснява пред Ройтерс Скот Роксбъроу, основен редактор на европейския офис на изданието " Холивуд рипортър ". Според Роскбъроу научнофантастичният епос на Копола " Мегалополис " е филмът, който наложително би трябвало да се гледа през тази година.

Френският всекидневник " Фигаро " заяви, че уредниците са образували спешен екип при положение на възможното обявяване на имената на 10 фигури от филмовата промишленост по обвинявания в полово принуждение в деня на откриването. Според изданието е допустимо и някои филми да отпаднат от графика на прожекциите, а упрекнатите може да бъдат помолени да не се появяват на аления килим.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР