''Новинарският екип на bTV отново е тиражирал прогнозни предизборни данни

...
''Новинарският екип на bTV отново е тиражирал прогнозни предизборни данни
Коментари Харесай

Слави Трифонов с мощна критика по bTV

''Новинарският екип на bTV още веднъж е тиражирал планирани предизборни данни на нещото, което се споделя „ Барометър България “ и което лъже, че е социологическа организация. „ Барометър България “ не е социологическа организация, а е тролска организация, която пропагандира най-вече в интерес на една партия. На Вътрешна македонска революционна организация. Даже не знам дали може да се назова организация, тъй като съгласно следствие на „ Свободна Европа “ зад нея публично стои един единствен човек, някой си Николай Николов, който има обща компания с общински консултант от ВМРО''. Това написа на Facebook страницата си водачът на " ИТН " Слави Трифонов.

''Новинарите в bTV, които имат претенциите да са експерти, би трябвало доста добре да знаят защо става въпрос. Новинарският екип на bTV разполага с мощен финансов и кадрови запас и по тази причина съм сюрпризиран, че той продължава да тиражира подправени данни, подадени от тролове. В началото на декември новините на Българска национална телевизия също се издъниха и разпространиха данни на нещото, наречено „ Барометър България “.

Във времето това са правили и от Nova, и от телевизия „ Европа “. Вчерашните „ социологически данни “ обаче бяха публикувани единствено в няколко маргинални уеб страницата като skandal.bg, vihrogon.bg, в уеб страницата на bTV и несъмнено – „ горещо в ПИК “. Дали в bTV се гордеят да са в тази редичка?

Сега, особено за bTV, ще напомня каква неповторима социология прави нещото „ Барометър България “. Тези данни съм ги цитирал в моето предаване по „ 7/8 Ти Ви “ още през 2019 година Седмица преди локалните избори нещото „ Барометър България “ твърдеше, че на балотаж в София ще отидат Йорданка Фандъкова от ГЕРБ и Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация, който на първи тур щял да получи 19,4%. Хубаво, само че Джамбазки получи 3.9% и приключи пети. Нерде балотаж, нерде пети?

Пред „ Свободна Европа “ единственият човек, който стои зад „ Барометър България “, споделя следното: „ Ако се чудите по какъв начин попадат данните ни на избрани места – изпращаме прессъобщение и в случай че дадена медия желае да ги употребява, го прави “.

Така значи – някакъв човек, който твърди, че е социологическа организация, е изпратил данните на bTV и те са решили да ги употребяват.

Абе, то ставало доста елементарно. Днес и аз мисля да изпратя социологически данни на bTV – правени са от социологическа организация „ Термометър “ и съгласно тези резултати Бирената партия ще получи 10% на идните избори. И ще очаквам bTV да ги обявят'', написа още Слави Трифонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР