Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат

...
Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат
Коментари Харесай

Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“

Среброто показва и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните елементи на Балканите преди 2500 години

В трезора на Общински исторически музей- Царево се завърна монетното богатство от с. Синеморец, което близо половин година бе включено в изложбата „ Сребърна Тракия “ с над 1700 експоната от 18 български музея.

Същата бе показана в Археологическия музей в град Скопие, Република Северна Македония. Тя е една от най-големите изложения по брой експонати и представителност. Общинският исторически музей в Царево се включи в изложбата с огромно предпочитание и възторг.

Среброто показва и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните елементи на Балканите преди 2500 години по времето на ранните тракийски страни, на Терес, Ситалк, Котис, наследниците от Одринските царства, Севт III, гетите, населявали териториите на днешна Североизточна България.

Благодарение на труда на доста хора от културните и проучвателен институции в Република България и Република Северна Македония тази галерия изпраща послания какво можем да създадем дружно и какво ни сплотява.

В изложбата „ Сребърна Тракия “ взеха присъединяване най-ценните сребърни експонати, съхранявани в български музеи, в това число и нашето малко, само че богато културно-историческо завещание от региона на Царево.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР