Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден

...
Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден
Коментари Харесай

Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев

Кметът на Общината Марин Киров разгласи 22 май за ден на печал

Царево потъна в тъга след трагичната вест за кончината на Негово Високо благоговейнство ставрофорен иконом Стоян Василев. Повече от 30 години отец Стоян работеше в Царево и всички локални поданици го познаваха и уважаваха. Кончината му е голяма загуба за православната ни общественост.

До последно отец Стоян си изпълняваше отговорностите, макар че от няколко години боледуваше от сърдечно заболяване. Никога не разреши здравословното му положение да бъде спънка. На последните Великденски празници той отслужи литургията в Царево и Ахелой. 

В негова памет кметът на Царево Марин Киров е оповестил 22 май за ден на печал.

" Моето потомство постоянно ще помни отец Стоян. Той е първият духовник в общината. Винаги е бил безрезервен и е помагал на всеки, който е потърсил поддръжката му. Вече сме спуснали знамената  в негова памет и чакаме околните му да ни уведомят по кое време ще е поклонението. Ако съвпадне с 24 май, ще отменим всички мероприятия за празника. С всеотдайното си духовно служение на Бога и на Православието отец Стоян се утвърди и като поддръжник на жителите на община Царево. Бог да го елементарни и упокои душата му! ", сподели пред Флагман.бг кметът на Царево Марин Киров. 

Тази вечер в Царево трябваше да се организира обичайният коткейл за учителите, само че поради кончината на отеца, събитието е анулирано.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР