Новак Джокович отпразнува по възможно най-добрия начин своя 37-ми рожден

...
Новак Джокович отпразнува по възможно най-добрия начин своя 37-ми рожден
Коментари Харесай

Джокович записа победа №1100 навръх 37-ия си рожден ден

Новак Джокович отпразнува по допустимо най-хубавия метод своя 37-ми рожден ден. Световният №1 записа победа №1100 в професионалния тур, откакто се наложи с 6:3, 6:3 над Яник Ханфман (Германия) в среща от втория кръг на АТР 250 шампионата на червени кортове в Женева.

След последната точка последователите на трибуните в един глас запяха „ Честит рожден ден “ в чест на рекордьора по извоювани трофеи от Големия шлем.

„ Този миг ме трогна доста. Изключително благополучен съм да запиша победа тъкмо в този ден “, разяснява Джокович.

Сърбинът към момента няма извоювана купа от началото на сезона, само че против Ханфман сподели, че стартира да намира мечтаната от него форма в навечерието на най-важния шампионат на клей за сезона – „ Ролан Гарос “ (започва в неделя).

„ Ключът към триумфа през днешния ден беше рожденият ми ден “, сподели Джокович, демонстрирайки възприятието си за комизъм.

„ Празникът ми нямаше да бъде същият, в случай че не бях спечелил през днешния ден. Приятно е да бъда тук, на този шампионат, за първи път в кариерата ми. Заедно с мен е и фамилията ми. Имам положителни моменти както на корта, по този начин и отвън него “, показа Джокович.

При 5:3 в първия сет дуелът беше пресечен за към час поради дъжд. След подновяването на играта международният №1 подпечата триумфа си в първата част. Във втората Ханфман поведе с 3:0 гейма, само че идващите 6 бяха на сметката на Джокович.

На четвъртфиналите сърбинът ще срещне участващия с „ уайлд кард “ Денис Шаповалов или шестия подложен Талон Грийкспоор.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР