„Имаме решение за излизане от ваксинационния капан, в който влезе

...
„Имаме решение за излизане от ваксинационния капан, в който влезе
Коментари Харесай

Нинова: Спечелим ли изборите, започваме незабавни преговори за ваксини от Русия и Китай

„ Имаме решение за излизане от имунизационния капан, в който влезе страната. До през днешния ден 46 страни в света, сред които редица европейски - Унгария, Чехия, Словакия закупиха ваксина Спутник V или китайската ваксина. Австрия води договаряния освен да закупи, само че и да даде опция да се създава съветска ваксина на нейна територия. Отговорните и загрижени за народа си държавници намират решение, нашият министър председател - не желае “, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнели Нинова в болничното заведение в Гоце Делчев.

„ От ГЕРБ отхвърлиха предлагането ни в Народно събрание държавното управление незабавно да стартира диалози за импорт на " Спутник V ". Вероятно тъй като са изхарчили парите и се опасяват, че ще им търсим отговорност. Нашата цел е да дадем решение. При продобиване на изборите на 4.04 започваме незабавни договаряния за импорт на имунизацията " Спутник V " и прилагани в други страни ваксини. Ще подсигуряваме достъп до ваксина и свободен избор от страна на българските жители, с цел да има предсказуемост на ограниченията и сигурност за хората ", безапелационна беше Нинова, представена от партийния пресцентър..

Нинова очерта тежката картина в Югозападна България като проблем, който би трябвало да бъде решен неотложно. " Болницата в Гоце Делчев е претъпкана. Растат случаите на инфектирани с COVID-19 в цялата страна. Ваксини няма. Правителството тотално се провали в битката с епидемията. На моменти сме първи по смъртност, а в този момент сме последни по имунизация. Некомпетентност и потребление на заболяването за политически цели се събраха в едно. Непоследователните и безредни действия вредят на стопанската система, откакто безработицата и неравенствата се усилиха. Ние не можем да приемем това. Един от методите да се преодолят отрицателните резултати от пандемията е доброволното имунизиране ", съобщи водачът на левицата. По думите ѝ точно тук е най-големият неуспех на Борисов. " Затова ще създадем всичко допустимо да осигурим ваксини за всички искащи и да използван нашия проект за непоклатимост и предвидимост при решение на рецесията ", приключи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР