Шансът на ГЕРБ е, че опозицията до голяма степен е

...
Шансът на ГЕРБ е, че опозицията до голяма степен е
Коментари Харесай

Разделената опозиция - шанс за ГЕРБ на изборите

Шансът на ГЕРБ е, че опозицията значително е разграничена. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR политологът Първан Симеонов във връзка идните парламентарни избори.

Според него сегашната обстановка разрешава на ГЕРБ да укрепне и да възвърне политическата си форма.

Той уточни, че в България сега няма повече от 5,2 млн. души с изборни права. Последното изследване на " Галъп " пък сочи, че се усилва разликата в поддръжката на ГЕРБ и Българска социалистическа партия в интерес на партията на Борисов.

Първанов изясни, че е проблем да се дефинира кой е на трето място - Слави Трифонов или Движение за права и свободи. По негови думи " Демократична България " е изгубила инерцията си от лятото, само че е с ясни изгледи да бъде в Народното събрание. Около и над ръба са още две обединения - на Мая Манолова и Вътрешна македонска революционна организация.

По думите му има още няколко партии, за които може да се чака положително показване, което обаче не включва прескачане на бариерата - " Патриотична коалиция Воля и НФСБ ", " Възраждане ", АБВ, " Републиканци за България ", " Атака "...

Политологът съобщи, че сега в надпреварата за Народното събрание са 7 обединения - 5+2.

Очаква се изборната интензивност да е по-ниска поради ковид. Според Първанов по-възрастните хора повече може да се притеснят и да се въздържат от гласуването. По този метод коронавирусът повлиява в отрицателен проект на опозицията. Той предвижда, че ще гласоподават към 3 млн. гласоподаватели. В България не се гласоподава малко, безапелационен бе Първанов.

Според него формулата допуска обединения към ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Възможни обаче били и скрити съдружни формули без ясна отговорност, които нормално били по усета на Движение за права и свободи.

По думи на политолога " Демократична България " може да чака поддръжка от българите зад граница. Възможно било от чужбина да има стабилен резултат и за Слави Трифонов. Движение за права и свободи също по думи на Първанов се появява в Югозападна Европа поради трудовата миграция. Той акцентира, че вотът в чужбина в огромна част в действителност е избор от Турция, а публично Анкара към този момент се отнасяла доста топло към Движение за права и свободи.

Първанов изясни, че в последно време хората избират персони, а не четат изключително стратегиите.

" Когато хората търсят бързи решения и изпълнени обещания, то и партиите се ориентират по този начин - " Ще създадем ", " Ще осъществим ". Борисов и до ден-днешен е повествовател - това е неговата прословута информационна дарба ", съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР