Нов метод за смяна на колянната и тазобедрената става практикуват

...
</TD
>Нов метод за смяна на колянната и тазобедрената става практикуват
Коментари Харесай

Лекари в Пловдив с нов метод за смяна на колянната и тазобедрената става

Нов способ за промяна на колянната и тазобедрената става практикуват лекари в Пловдив. С последните нововъведения в ендопротезирането, протезата е съобразена с неповторимата анатомия и метода на живот на всеки пациент.

" Тази процедура предлага персонализирана грижа и оптимални резултати “, споделя началникът на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ " Каспела “ в Пловдив доктор Димитър Генов.

Чрез усъвършенствани техники за обрисуване и компютърно обмисляне в институт в Швейцария, хирургичен екип на лечебното заведение точно вгради персонализирана протеза, осигурявайки съвършеното й нагласяване и подравняване.

" Този метод минимизира увреждането на тъканите, форсира възобновяване и максимизира дълготрайната функционалност. “, добавя доктор Генов. 

По думите му по този метод пациентите изпитват свободата да се движите без болежка, с помощта на самостоятелния метод при промяната на колянната става, където прецизността среща грижата, ориентирана към пациента. 

" Уникалното при този способ е, че не се употребяват общоприетите стави, които са в избрани размери, а всичко е направено по радиусите и морфологичните особености на самия пациент. Добре е, че не се отварят канали на костите, от там се понижава кървенето. Тази става е неповторима за самия пациент, не може да се употребява при различен пациент. Съобразена е с анатомичните особености. Раздвижването е по-бързо и тези пациенти, които сме оперирали, са доста добре “, добавя началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ " Каспела “.

Всичко това може да бъде направено и с тазобедрена протеза. Методът е напредничав и навлиза необятно в Европа. 

" Пациентът се подвига от леглото още на идващия ден и до 3-4 дни е раздвижен. При всеки е самостоятелно, само че някои потеглят даже без патерици “, споделя доктор Благойчо Постоловски от УМБАЛ " Каспела “.

Един от пациентите, на който сполучливо е прибавен новия способ, е 55-годишен мъж, който още преди година е претърпял интервенция за промяна на колянната става с самостоятелна колянна протеза.  

" Моят доктор го предложи след оценка на характерната ми анатомия на коляното и разискване на преимуществата на индивидуализирания метод. Индивидуалната колянна протеза е проектирана по поръчка, с цел да пасне на моята неповторима анатомия, което може да докара до по-добро подравняване, непоклатимост и цялостна функционалност спрямо готовите импланти. “, изяснява пациентът, който към този момент тренира футбол без проблем. 

Процесът, водещ до интервенцията, е включвал серия от предоперативни съвещания и специално нагледно проучване /скенер/, посредством който да се дефинират самостоятелните размери на протезата. 

" Самата интервенция мина безпрепятствено и бях впечатлен от прецизността и грижата на хирургическия екип. По време на интервала на възобновяване следвах повсеместен проект за рехабилитация, който включваше физиотерапия и последователно наново въвеждане в ежедневните действия. Изпитах по-малко болежка и отичане спрямо това, което чаках, което приписвам частично на индивидуализираното нагласяване на протезата. ", споделя пациентът на УМБАЛ " Каспела “ в Пловдив. 

" Мога да се занимавам с действия, които в миналото са били невъзможни заради болежка в коленете и ограничавания. Плюс това, знаейки, че моята протеза е особено проектирана за мен, ми дава спомагателна убеденост в нейната дълготрайна устойчивост и успеваемост. Бих насърчил всеки, който обмисля този вид интервенция, да изследва в детайли опциите си и да ги разиска със своя доктор. Въпреки че самостоятелната колянна протеза може да не е подобаваща за всеки, тя може да предложи огромни изгоди за тези, които дават отговор на изискванията. Освен това поддържането на позитивна настройка и усърдното следване на следоперативните указания може да способства за сполучливо възобновяване и оптимални резултати. ", споделя още пациентът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР