Четиридесет бели носорога, живели доскоро в частен имот, са върнати

...
Четиридесет бели носорога, живели доскоро в частен имот, са върнати
Коментари Харесай

Пуснаха ги: 40 бели носорога са на свобода

Четиридесет бели носорога, живели до неотдавна в частен парцел, са върнати в дивата природа в Южна Африка.

През септември предходната година южноафриканецът Джон Хюм продава частния си парк, в който отглеждал носорози, с цел да ги опази от бракониери, на неправителствената организация " Африкански паркове ". Хюм е богат предприемач на 80 години, който посвещава към 15 години и милиони долари за спасяването на животните от бракониерство.

" Африкански паркове " стана притежател на към 7800 хектара земя и 2000 бели носорога, което съставлява 15% от международната популация на тези животни. Организацията е обвързвана с английския принц Хари и ръководи към двадесет предпазени парка на континента.

" Амбициозният проект е за връщане на 2000 бели носорога в предпазени зони на континента и ще бъде сбъднат през идващите 10 години ", се споделя в известие на неправителствената организация, представено от Франс прес. " Първата стъпка е даряването на 40 бели носорога на резервата Munywana в източната провинция Квазулу-Натал. "

Правителството поддържа плана. Южна Африка е дом на съвсем 80% от международната популация на белия носорог, която понастоящем се прави оценка на по-малко от 13 000 екземпляра. Страната се е трансформирала в огнище на бракониерство. То е задвижвано от търсенето от Азия, където роговете на животните се употребяват в обичайна медицина поради хипотетичния им лечебен резултат. По данни на държавното управление през 2022 година в страната са убити 448 носорога, предава Българска национална телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР