В сутрешните часове ще има райони с краткотрайни мъгли, но

...
В сутрешните часове ще има райони с краткотрайни мъгли, но
Коментари Харесай

Слънчево време, с изолирани следобедни превалявания в събота

В утринните часове ще има региони с краткотрайни мъгли , само че денем ще доминира слънчево време . След обяд ще се развива купеста, над изолирани планински региони и купесто-дъждовна облачност и там ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде съвсем безшумно, в източните региони със слаб югоизточен вятър. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, в София – към 10°, а оптималните - сред 20° и 25°, в София – към 23°, по Черноморието – към 16°-17°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. В утринните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 16°-17°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста, основно в Родопите и купесто-дъждовна облачност, там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи до мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 12°.

Вечерта от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността и през нощта в западните региони ще има превалявания . В неделя и през първите дни от новата седмица ще има и слънчеви часове, само че ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Западна България, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици, вероятни са и градушки. Вятърът ще е слаб, в източните региони до сдържан, от изток-югоизток. Температурите ще се покачват и минималните ще са сред 10° и 15°, а оптималните в сряда - сред 24° и 29°.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР