3-месечното бебе, което беше транспортирано до болница във френската столица

...
3-месечното бебе, което беше транспортирано до болница във френската столица
Коментари Харесай

3-месечното бебе, транспортирано до Франция, напълно спирало да диша по време на сън

3-месечното бебе, което беше превозено до болница във френската столица Париж с военния аероплан " Спартан ", е родено с рядкото генетично заболяване " Вроден хиповентилационен синдром ", който се отличава с дихателни проблеми по време на сън - когато детето изцяло стопира да диша, оповестиха от Майчин дом.

 Транспортираха със Виж още

Момиченцето бе качено в самолета в кувьоз с инсталация за непрекъсната дихателна вентилация и бе съпроводено от лекарски екип. До превозването във френската болница " Робер Дебре " и техния профилиран Институт за надзор на дишането се стига след мнение на експертна комисия от " Майчин дом ", която преглежда случая и дефинира нуждата от лекуване в чужбина.

В Париж родителите на бебето ще преминат специфичен курс на образование по какъв начин да бъде обслужвани характерните потребности на новороденото и да се употребява неинвазивна техника и инсталация за поддържане на дишането.

Екипът на Интензивното поделение на Клиника по Неонатология, който съпровожда 3-месечното момиче, включва доктор Анета Попиванова и акушер Камелия Спасова, като цялата интервенция по организацията и обезпечаването с здравната инсталация за превоз е ръководена от проф. доктор Боряна Слънчева.

По думите на изпълнителния шеф проф. доктор Иван Костов комплицираната здравна акция сред СБАЛАГ " Майчин дом ", Министерство на здравеопазването, Министерството на защитата и Министерството на външните работи ще приключи сполучливо след към месец, когато момиченцето се прибере наред в България.

Специфичната транспортна акция е първата с подобен мащаб в условия на пандемия, осъществена с екип на най-голямата и най-старата акушеро-гинекологична болница в България " Майчин дом ". Проф. доктор Костов акцентира сложността на координацията и изрича благодарността си за дейната поддръжка и взаимните старания на трите министерства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР