23-годишният ирландец Рори Мейсън, който се е сражавал в Международния

...
23-годишният ирландец Рори Мейсън, който се е сражавал в Международния
Коментари Харесай

23-годишен ирландски боец е убит в Украйна

23-годишният ирландец Рори Мейсън, който се е сражавал в Международния легион на въоръжените сили на Украйна, е бил погубен по време на боевете, удостовери фамилията му, представено от Руската работа на Би Би Си.

Семейството на Мейсън научи за гибелта му от Министерството на външните работи на страната му, което оказва нужната консулска помощ.

Мейсън се е включил към Международния легион през март, цитира news.bg.

" Рори не се интересуваше от политика, само че имаше изострено възприятие за вярно и неверно и некадърност да си затваря очите за несправедливостта ", сподели татко му Роб.

http://
Irishman Rory Mason killed fighting in Ukraine https://t.co/LvdyZGCNIM

— BBC News (World) (@BBCWorld)

" Въпреки че сме надълбоко натъжени от гибелта му, ние сме извънредно горди от неговата храброст, увереност и отдаденост, с които той се застъпи за Украйна ", добави Роб Мейсън.

Международният легион за отбрана на Украйна заяви, че частта на Мейсън е била обстрелвана по време на боевете.

" Нашият брат по оръжие, Рори Мейсън, взе участие в контранастъплението в Харковска област със своята част и почина в борба. Споменът за Рори ще продължи да живее в неговата част, в Легиона и въоръжените сили на Украйна ", обявиха от Международния легион.

Припомняме, че на 20 септември в границите на замяна на военнопленници бяха освободени няколко задгранични бойци, в това число наказани на гибел от проруските сепаратисто в Донецк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР