Глобалните авиокомпании частно лобираха в ЕС да отслаби плановете за

...
Глобалните авиокомпании частно лобираха в ЕС да отслаби плановете за
Коментари Харесай

Авиокомпании лобират срещу плана на ЕС за мониторинг на емисиите, различни от CO₂

Глобалните самолетни компании частно лобираха в Европейски Съюз да отслаби проектите за условие от промишлеността да следи и разкрива въздействието си върху световното стопляне от излъчванията, разнообразни от въглероден диоксид, в това число парите пътеки, които пресичат небесата, в писмо, забелязано от Financial Times.

Авиокомпаниите се сблъскват с години на инспекция по отношение на техния принос към изменението на климата посредством CO₂, само че въздействието на други излъчвания, в това число кондензационни следи от самолети или противоположни следи, азотни оксиди и сяра, е по-малко разбрано или следено.

В отговор Европейски Съюз вкарва забележителни правила, с цел да изисква от всички самолетни компании да дефинират количествено и да рапортуват излъчванията, разнообразни от CO₂, от полети, излитащи от рамките на блока от януари 2025 година, предизвиквайки противоположна реакция в промишлеността.

В писмото, забелязано от FT.

Бившият началник на British Airways прикани Брюксел да направи присъединяване в схемата непринудено и доста да понижи обсега й, като пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР