117 нови случая на заразени с COVID-19 са установени у

...
117 нови случая на заразени с COVID-19 са установени у
Коментари Харесай

Новите случаи на COVID-19 в страната отново надскочиха 100, жертвите са 6

117 нови случая на инфектирани с COVID-19 са открити у нас през миналото денонощие при направени 1 360 теста. С тях общият брой на заболелите става 3 872. Това сочи информация в Единния информативен портал, съгласно който до 00.00 часа през днешния ден са регистрирани с 36 доказани случая повече по отношение на през вчерашния ден.

Шестима души са умряли, като с тях общият брой на жертвите на болестта у нас доближава 199. В болница остават 322 души, от които 13 са в интензивно поделение. 19 са излекуваните от ковид през последното денонощие.

Седем души са към този момент инфектираните с ковид от личния състав на детската градина в Разлог. На всички чиновници и част от децата бяха взети проби, като 6 от тях са позитивни. А първият позитивен резултат беше на учителка в детското заведение, което ще бъде затворено за седмица, разгласи кметът на общината Красимир Герчев.

Под 14-дневна карантина е сложена една от групите на детска градина „ Пролет “ в Панагюрище поради позитивна проба на 4-годишно дете.

В Перник са негативни резултатите от вторите PCR проби на двете учителки от детска градина „ Родолюбче “. Предстои децата, които бяха сложени в 14-дневна домашна изолираност да се върнат в детското заведение.

Поставиха цяла група в детска градина под карантина

Огнище на COVID-19 има и в общинската администрация в Благоевград. След пет позитивни проби кметът на общината Румен Томов разпореди постройката на администрацията да бъде затворена до 24 юни.

Първи случай на инфектиран с ковид беше регистриран и в Радио Благоевград. В петък на всички чиновници в Радио-телевизионния център бяха направени PCR проби, като от изследваните до този миг проби една е позитивна. Днес се чакат и останалите резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР