Мисля, че основното решаване на проблема е създаването на колективния

...
Мисля, че основното решаване на проблема е създаването на колективния
Коментари Харесай

Акад. Петрунов с яснота какво е решението на проблема с коронавируса

Мисля, че основното решаване на проблема е създаването на колективния имунитет. Той се създава бавно и не е толкова качествен. Това заяви в ефира на Нова телевизия акад. Богдан Петрунов, имунолог и алерголог, в ефира на Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9864
Заети са 40% от болничните легла, заяви той и допълни, че е сериозно предизвикателство пред здравната ни система идването на грипа през есента. " Това което направи Щаба е правилното, ако аз бях на тяхното място - не виждам какво друго можех да направя ", допълни той.

Попитан дали вирусът отслабва, той заяви, че има такава тенденция. " Данните сочат, че един човек заразява в момента доста по-малко, отколкото в началото - в процентно отношение е под 1. Клъстерното заразяване е по-добро, ако се разпространява дифузно - то това означава, че сме изпуснали положението. Няма как да я държим под контрол една епидемия при положение, че ние не спазваме никакви мерки ", каза още акад. Петрунов.

Що се отнася до ваксината, той заяви, че тя в никакъв случаи няма да е панацея. " Вирусът е изменчив. Есента можем да има усилване на пандемията. Колкото повече изследвания има, то толкова повече заразени ще има ", добави той.

Той каза, че около 70-80% от българите ще боледуват.

Проф. Петрунов заяви, че се спазват мерките в метрото. " Трябва да се дезинфекцират постоянно ръцете и да се носят маски, дистанцията също е важно да се спазва. Хората трябва да разберат какво трябва да правят, но ако само им се казва, а те не го правят - няма как да стане ", категоричен е имунологът.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9864  Тестват 200 деца и личен състав от детска градина Тестват 200 деца и личен състав от детска градина " Звездичка " в " Дружба "  Проф. Асен Балтов: Около 20% от новорегистрираните с COVID-19 постъпват в болница Проф. Асен Балтов: Около 20% от новорегистрираните с COVID-19 постъпват в болница  Канада записва 218 нови случая на ковид Канада записва 218 нови случая на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР