Днес започват работа на терен екипите за представителното проучване за

...
Днес започват работа на терен екипите за представителното проучване за
Коментари Харесай

В Пловдив от днес започва масово изследване за Covid-19

Днес започват работа на терен екипите за представителното проучване за Covid-19 в Пловдив. Домакинствата в 6-те района на града са вече определени на случаен принцип. Те са 500, a участието в проучването ще е доброволно, съобщава БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7992
От район " Централен " започва обиколката на екипите, в които участват по един представител на РЗИ и доброволец-студен от Медицинския университет (МУ).

„ Апелирам към хората, които ще получат писма и ще бъдат посетени, за разбиране и съдействие, призова областният управител Дани Каназирева, както и уточни, че участниците ще получат плик с анкетна карта и формуляр за информирано съгласие, което трябва да попълнят и да носят със себе за изследването в лабораторията.

Графикът за вземане на пробите ще се съгласува след обаждане от тяхна страна в лабораторията на ДКЦ „ Свети Георги “. За квартал „ Столипиново “ тестването ще се проведе от мобилен екип на РЗИ.

Всеки един, който вземе участие, ще получи резултатите си. Не е задължително включването на всички членове на домакинствата, фокусът ще е върху пълнолетни лица.

Обработването на пробите ще е в лабораторията на Катедрата по микробиология и имунология към МУ -Пловдив по метода ELISA, с който се доказва наличието на антитела, като те дават различен тип информация за имунния отговор на организма срещу коронавируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7992  Децата в Израел може да се върнат в учебно заведение от неделя Децата в Израел може да се върнат в учебно заведение от неделя  Трансплантации по време на COVID-19 Трансплантации по време на COVID-19  Доц. Чобанов разкри какъв брой е рисково да се сервира кафе и храна с ръкавици Доц. Чобанов разкри какъв брой е рисково да се сервира кафе и храна с ръкавици
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР