Във Великобритания до седмици се очаква да бъде одобрена четвърта

...
Във Великобритания до седмици се очаква да бъде одобрена четвърта
Коментари Харесай

До седмици Лондон одобрява четвърта ваксина срещу COVID-19

Във Великобритания до седмици се очаква да бъде одобрена четвърта ваксина срещу COVID-19, чиито изпитания показват, че тя е ефективна и срещу новия щам на вируса, открит в Югоизточна Англия, предаде БНР.

Ако новата ваксина „ Новавакс “ бъде одобрена от регулатора за лекарствата, през втората половина на годината могат да се очакват първите дози. Ваксината ще бъде произвеждана в Стоктън-он-Тийс и британското правителство вече поръча 60 милиона дози.

Повече от 15 000 доброволци участвата в третата фаза на изпитание на „ Новавакс “ на възраст от 18 до 84 години, четвърт от които над 65 години. Ефективността на ваксината се изчислява на 89,3 процента. В отделни тестове тя е показала и 60% процента ефективност срещу южноафриканския щам.

Министърът, отговарящ за масовото ваксиниране, Надим Захауи бе един от участниците в изпитанията. Във Великобритания вече са одобрени три ваксини - „ Пфайзер/Бионтех “, „ АстраЗенека/Оксфорд “ и „ Модерна “.

Подобно на „ АстраЗенека “ и „ Новавакс “ не изисква специални условия и може да се съхранява в обикновен хладилник, а това означава и много по- лесно транспортиране и разпределение. Използването на ваксината предвижда втората доза да се поставя три седмици след първата. Междувременно броят на ваксинираните с първа доза от вече използваните в страната ваксини достигна 7,5 милиона души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19052  Китай е изнесъл повече от 220 милиарда маски през 2020 година Китай е изнесъл повече от 220 милиарда маски през 2020 година  Плевен чака огромна пратка замразени ваксини в понеделник Плевен чака огромна пратка замразени ваксини в понеделник  Шотландия ще разгласява данни за доставките на ваксини на фона на разногласието сред Европейски Съюз и Шотландия ще разгласява данни за доставките на ваксини на фона на разногласието сред Европейски Съюз и " АстраЗенека "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР