Две седмици преди изборите в Русенско започна обучение по населените

...
Две седмици преди изборите в Русенско започна обучение по населените
Коментари Харесай

В Русенско обучават хората по места как се гласува с машини

Две седмици преди изборите в Русенско стартира образование по обитаемоте места по какъв начин се гласоподава с машини. Първите, които тестваха демо устройствата, бяха жителите на град Две могили, съобщи БТВ.

Маринка Желева е една от първите, които взеха решение да тестват машинното гласоподаване за двата типа избори. С помощ от членовете на Районната изборна комисия, малко по малко, тя съумя да даде своя експериментален избор.

 „ Надявам се да оправя. Пожелавам шанс на всички, който изберат, и да оказват помощ на всички хора “, сподели Маринка Желева.

Хората от Две могили споделиха, че не срещат особени проблеми при гласуването с машина. Вече са натрупали опит от предходни избори, само че намират образованията за потребни.


„ Особено за хората, които към момента им е мъчно, по-трудно виждат, по-трудно схващат, само че е надалеч по-лесно, в сравнение с с хартиената бюлетина “, разяснява Николай Найденов, гражданин на Две могили.

От Районната изборна комисия са изготвили график за цялата област.

„ Целта на нашето посещаване е да покажем и демонстрираме по какъв начин се гласоподава с машина на идните избори на 9 юни. Има хора, които се стопират и гласоподават с машината, самото гласоподаване не е мъчно, хората демонстрират интерес “, сподели Димитър Димитров, член на РИК-Русе.

Обученията с демо машините в Русенско ще продължат до 4 юни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР