Брекзит


Европейският съюз е готов да сключи амбициозно търговско споразумение с

Европейският съюз е готов да сключи амбициозно търговско споразумение с ...

... облагане. Барние поиска също и справедлив улов на риба и достъп до водите за рибарите от двете страни на Ла Манша. Мандатът за преговори на Еврокомисията трябва да бъде одобрен от Европейския парламент и държавите членки. Фактическите преговори могат да започнат най-рано през март.Още по темата След Брекзит: Какво предстои?


След като Великобритания официално вече не е част от Европейския

След като Великобритания официално вече не е част от Европейския ...

... идват именно заради връзката си с Великобритания. А тази връзка може да се окаже още по-тясна след започването на преговори за свободна търговия и отпадането на мита. За пекарната в щата Вирджиния това означава, че разходите за внос на продукти значително ще намалеят. Още по темата След Брекзит: Какво предстои?


Британците се разделиха с Европейския съюз. След три отлагания Брекзит

Британците се разделиха с Европейския съюз. След три отлагания Брекзит ...

... Нощта беше емоционална. Привържаници на Брексит празнуваха бурно на площада на парламента, а на "Даунинг стрийт" бяха отброени последните минути.Великобритания напусна ЕСВеликобритания напусна ЕС. Точно в 01:00 ч. българско време, Лондон каза "сбогом" на Брюксел. Борис Джонсън ще остане в британската история като преми...Още по темата След Брекзит: Какво предстои?Британците се разделиха с Европейския съюз. Брекзит стана реалност тази

Британците се разделиха с Европейския съюз. Брекзит стана реалност тази ...

... са насочени към премиера Борис Джонсън, дори наричат деня на напускането - Денят на Борис.Когато страстите от паметната нощ и от последните бурни месеци утихнат, Брекзит ще остане част от историята и тема, от която всички на острова ще искат да се починат. Още по темата След Брекзит: Какво предстои?


Великобритания напусна ЕС. Точно в 01:00 ч. българско време, Лондон

Великобритания напусна ЕС. Точно в 01:00 ч. българско време, Лондон ...

... Брекзит ще доведе приток на милиони към британската икономика, Лондон ще продъжи да плаща вноските си към ЕС докато тече преходният период. Всички европейски програми остават валидни.7. И отново за търговиятаВносът и износът на стоки се запазва както и досега - без допълнителни мита.Още по темата След Брекзит: Какво предстои?


В общо изявление председателите на евроинституциите подчертаха историческото значение на

В общо изявление председателите на евроинституциите подчертаха историческото значение на ...

... да е представена в евроинституциите и без да участва във взимането на решения. Бизнесът на Острова в очакване на БрекзитКраят на една епоха - след 47 години Великобритания се сбогува с ЕС. Над 3,5 години продължиха тежките преговори по развода. Станахме свидетели на няк...Още по темата След Брекзит: Какво предстои?С днешния Брекзит безспорно настъпва краят на една епоха. Противоречиви

С днешния Брекзит безспорно настъпва краят на една епоха. Противоречиви ...

... курс. Аманда, жител на Лондон: Безразлична съм. Това се проточи прекалено дълго. Радвам се, че най-накрая тази сага приключва.Великобритания в навечерието на БрекзитМалко повече от денонощие остава до момента, в който Великобритания официално ще напусне ЕС. Всъщност темата за напускането продължава да разделя брит...Още по темата След Брекзит: Какво предстои?


Европейският съюз символично се раздели с Великобритания. В Брюксел председателите

Европейският съюз символично се раздели с Великобритания. В Брюксел председателите ...

... беше и последният работен ден на британските евродепутати, които се качиха на влака от Брюксел за Лондон.Емоциите в Лондон след окончателния БрекзитС днешния Брекзит безспорно настъпва краят на една епоха. Противоречиви са емоциите, както в Лондон, така и в Брюксел. Как британците отбелязват този...Още по темата След Брекзит: Какво предстои?


След 47-годишно членство, Великобритания е първата държава, която казва сбогом

След 47-годишно членство, Великобритания е първата държава, която казва сбогом ...

... във Великобритания след Брекзит и има ли рискове - вижте целия разговор с евродепутатите във видеото!Настроенията в Брюксел в деня на раздялата с КралствотоЕвропейският съюз символично се раздели с Великобритания. В Брюксел председателите на евроинституциите Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и Давид Сасоли...Още по темата След Брекзит: Какво предстои?


Европейският парламент в Брюксел ще гласува днес окончателно споразумението за

Европейският парламент в Брюксел ще гласува днес окончателно споразумението за ...

... седмица в Комисията по конституционни въпроси. За да влезе в сила, то трябва да бъде одобрено с обикновено мнозинство от целия Европарламент и с квалифицирано мнозинство от Съвета. Сесията в Брюксел днес и утре е последната за евродепутатите от Великобритания. Те имат време до 7 февруари да освободят офисите си.


Няма причина България да спре да бъде добър приятел и

Няма причина България да спре да бъде добър приятел и ...

... българската държава да е направила в този момент.Българското правителство прие миналата година план за действие при Брекзит със или без сделка. А посолството ни във Великобритания проведе информационна кампания в над 30 града. Според информацията на Външно министерство българите са сред най-подготвените за Брекзит.Още по темата След Брекзит: Какво предстои?Тази година правилата за прием на студенти от ЕС във

Тази година правилата за прием на студенти от ЕС във ...

... на щатите, да кажем. В момента на Острова учат над 6000 български студенти.След Брекзит: Очакванията и страховете на англичаните у насОколо 100 са англичаните, които живеят постоянно в Банско. През зимата техният брой е три пъти повече заради туристическия сезон. Голяма част от брита...Още по темата След Брекзит: Какво предстои?


Брекзит със сделка вече е гарантиран и изненади не може

Брекзит със сделка вече е гарантиран и изненади не може ...

... лесно. Досега имаше едно ключово условие за Шарл Мишел, председател на Европейския съвет: Показахме на европейско ниво възможността да се гарантира единството на страните-членки. Британският премиер Борис Джонсън е категоричен, че времето до края на годината ще стигне за търговска сделка, от Брюксел са далеч по - предпазливи в прогнозите.


В навечерието на разпускането на британския парламент заради предсрочните избори,

В навечерието на разпускането на британския парламент заради предсрочните избори, ...

... да не се стига до крайности. В този час Борис Джонсън официално уведомява кралица Елизабет Втора, че разпуска парламента. На 12 декември британците ще гласуват за новия състав на Уестминстър, където единственият сигурен пост засега, е този на новия председател на парламента - сър Линдзи Хойл, който наследи Джон Бъркоу.


През изминалите три години светът отблизо следи събитията около сагата

През изминалите три години светът отблизо следи събитията около сагата ...

... поглед към социалните мрежи, където както политици, така и обикновени хора намираха забавната и иронична страна на невъзможното напускане. От подигравателни коментари по адрес на Тереза Мей и Борис Джонсън, до късометражни филмчета и скечове - интернет определено е пълен с вдъхновени от Брекзит хора. Най-интересните коментари събра Джанан Дурал.


Борис Джонсън ще направи нов опит за произвеждане на предсрочни

Борис Джонсън ще направи нов опит за произвеждане на предсрочни ...

... за избори на 12 декември. Британският министър-председател беше подкрепан само от 299 депутати при необходими 434 гласа. Борис Джонсън се очаква да внесе днес законопроект, с който да се отмени изискването за две трети подкрепа за извънредни избори. Ако текстът бъде приет, Джонсън ще се нуждае само от обикновено мнозинство.Предсрочни избори или Брекзит - 8 дни преди крайния срок

Предсрочни избори или Брекзит - 8 дни преди крайния срок ...

... да обсъдят евентуални предсрочни избори. Борис Джонсън и Джеръми Корбин, обаче, не успяха да се споразумеят. Надеждите на Джонсън са, че на предросрочен вот консерваторите ще спечелят мнозинство в Парламента, и така той ще успее да сбъдне плановете си за Брекзит. Най- спряганият период за изборите е средата на демекември.


Днес се очаква британският министър-председател Борис Джонсън да внесе за

Днес се очаква британският министър-председател Борис Джонсън да внесе за ...

... внасян два пъти в рамките на една сесия. Борис Джонсън изпрати писма до Европейския съюз с искане за отсрочка за Брекзит, но и с категоричното мнение, че ново отлагане на развода ще бъде грешка. Европейските лидери вероятно ще дадат своя отговор на искането едва след поредната парламентарна битка в Лондон.


На фона на сериозните дебати в британския парламент, стотици хиляди

На фона на сериозните дебати в британския парламент, стотици хиляди ...

... им бъде дадена възможност да кажат дали все още искат да напуснат ЕС. Протести имаше и в Бристол и Манчестър. Камарата на общините отложи гласуването на сделката за БрекзитДепутатите от Камарата на общините одобриха поправката на Оливър Летуин, с която се отлага планираното за днес гласуване за Брекзит. Предложението на...


ЕС призова Великобритания да обясни следващите си стъпки по Брекзит

ЕС призова Великобритания да обясни следващите си стъпки по Брекзит ...

... информира за следващите си стъпки в най-кратки срокове.Очаквайте още подробности по темата в централната емисия "По света и у нас"!© АрхивКамарата на общините отложи гласуването на сделката за БрекзитДепутатите от Камарата на общините одобриха поправката на Оливър Летуин, с която се отлага планираното за днес гласуване за Брекзит. Предложението на...


Бившият британски премиер Тереза Мей заяви, че изпитва усещане за

Бившият британски премиер Тереза Мей заяви, че изпитва усещане за ...

... от цяла Великобритания са пристигнали за митинга, съобщават британски медии. Събраха се, макар и малобройни, поддръжници на Брекзит на контрапротест, който се провежда при засилена полицейска охрана.Над пет часа продължават дебатите за Брекзит в британския парламентДебатите на извънредната сесия на Камарата на общините в Лондон продължават вече над пет часа.Дебатите на извънредната сесия на Камарата на общините в Лондон

Дебатите на извънредната сесия на Камарата на общините в Лондон ...

... в Брюксел."Гласуването по сделката днес няма да сложи край на Брекзит. То няма да даде сигурност и хората трябва да имат последната дума", категоричен е КорбинБританският парламент ще заседава извънредно за Брекзит днесБританският парламент ще заседава извънредно днес. Депутатите ще обсъдят и гласуват новото споразумение за Брекзит, постигнато от министър-председател...


В Лондон изтичат последните часове, в които Борис Джонсън може

В Лондон изтичат последните часове, в които Борис Джонсън може ...

... му партньор - юнионистите от Северна Ирландия, заявяват намерение да гласуват против нея. Ако сделката не мине, по закон премиерът е длъжен да поиска отлагане на напускането, насрочено за 31 октомври. Има вариант и да свика предсрочни избори. Утре в Лондон защитниците на идеята за втори референдум организират голям протест.


Каква ще е съдбата на сделката - това сега зависи

Каква ще е съдбата на сделката - това сега зависи ...

... Северна Ирландия."Премиерът Джонсън се нуждае от 320 гласа в 650 местната Камара на общините. ДЮП има 10 гласа и те могат да са решаващи. А партията от началото на преговорите за споразумение не желае да приеме да спазва различни правила от останалата част на Обединеното кралство, както предвижда сегашният план.


Поради тригодишните неясноти и неразбирателствата около напускането на Великобритания от

Поради тригодишните неясноти и неразбирателствата около напускането на Великобритания от ...

... и ще насочи вниманието на британските зрители към други събития извън Уестмистър. Новият канал ще върви всеки ден от 17 до 22 ч.Източник от британското правителство не очаква сделка за БрекзитИзточник на британското правителство сподели пред телевизия Би Би Си, че въпреки очакванията на европейските лидери, "довечера няма има сделка".


Маратонски преговори за Брекзит и днес в самото навечерие на

Маратонски преговори за Брекзит и днес в самото навечерие на ...

... нужно тя да бъде одобрена и от британския парламент, който ще има специално заседание в събота. Без пробив по преговорите ЕС - Лондон за БрекзитПреговорите за Брекзит в Брюксел преди срещата на върха на ЕС остават без пробив. Два пъти днес брифингът беше отлаган и това предизвика надежди за по...В Люксембург, главният преговарящ на Евросъюза за Брекзит Мишел Барние

В Люксембург, главният преговарящ на Евросъюза за Брекзит Мишел Барние ...

... текст, за да може да препоръча на европейските лидери да одобрят споразумението на срещата на върха в четвъртък и петък. Британският министър за Брекзит Стивън Баркли също участва в съвета в Люксембург и коментира при пристигането си, че двете страни водят "подробни преговори и споразумението все още е напълно възможно".


Брекзит е като катеренето на планина - това заяви Мишел

Брекзит е като катеренето на планина - това заяви Мишел ...

... Лео Варадкар, заговориха за "обещаващи сигнали" и намекнаха, че споразумение все още е възможно. Последната дата за Брекзит е 31 октомври. На 17-ти и 18-ти обаче има среща на върха на Европейския съюз и това е последният шанс Брюксел и Лондон да се разберат преди изтичането на последния краен срок.


Британският министър-председател Борис Джонсън отново ще препоръча спиране на работата

Британският министър-председател Борис Джонсън отново ще препоръча спиране на работата ...

... се уточнява, че Джонсън ще поиска от кралица Елизабет Втора да преустанови работата на депутатите от 8 до 14 октомври. Вероятно този път искането му няма да създаде правен проблем. По традиция законодателният орган излиза в кратка ваканция преди тронното слово на монарха, в което се излагат приоритетите на правителството.


Британският премиер Борис Джонсън заяви тази вечер пред парламента, че

Британският премиер Борис Джонсън заяви тази вечер пред парламента, че ...

... да се извини на кралицата и нацията, че ги е подвел с мотивите за разпускане на парламента. Ако Борис Джонсън не успее да договори сделка с Европейския съюз до 19 октомври, която да бъде одобрена от парламента, той по закон трябва да поиска отлагане на планирания за 31 октомври Брекзит.


Британските депутати отново заседават в Лондон, след като вчера Върховният

Британските депутати отново заседават в Лондон, след като вчера Върховният ...

... бърза с провеждането на избори, макар да твърди, че е напълно готова. Същото важи и за искането на вот на недоверие. Друго е положението, ако Джонсън подаде оставка. Тогава временното правителство може да отмени Брекзит и да се премине към избори. Премиерът обаче е далеч от мисълта да подава оставка.


Европарламентът поиска с голямо мнозинство основателни причини и цел за

Европарламентът поиска с голямо мнозинство основателни причини и цел за ...

... на споразумение за Брекзит. Позицията, подкрепена от основните политически групи с изключение на крайната десница, потвърждава волята за избягване на развод без споразумение. Текстът определя вече договореното с предишното британско правителство като "справедливо и балансирано". Ако Великобритания излезе без сделка, отговорността ще падне изцяло върху кабинета в Лондон, заявява Европарламентът.


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер проведе в Люксембург работен

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер проведе в Люксембург работен ...

... от Лондон конкретни предложения, които да са съвместими със споразумението за напускане. Обединеното кралство трябва да напусне ЕС на 31 октомври.Публикуваха плана на британското правителство при Брекзит без сделкаЕвропарламентът е готов да гласува резолюция за поредно отлагане на Брекзит, ако Лондон поиска. Това заяви председателят на институцията - Давид Сасол...


Великобритания трябва да предложи решение, което да замести предпазната клауза

Великобритания трябва да предложи решение, което да замести предпазната клауза ...

... Брюксел. Това е последния шанс за Великобритания да договори промяна в споразумението, приемлива и за двете страни и на 31 октомври да напусне ЕС със сделка.Жан-Клод Юнкер и Борис Джонсън обсъдиха техническите преговори по БрекзитПредседателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер проведе в Люксембург работен обяд с британския премиер Борис Джонсън.


Главният европейски преговарящ за Брекзит предупреди европейските законодатели в четвъртък,

Главният европейски преговарящ за Брекзит предупреди европейските законодатели в четвъртък, ...

... ясно послание: не можете да постигнете споразумение без предпазния механизъм. Наистина не може да бъде по-ясно", заяви Давид Сасоли, председател на Европейския парламент пред журналисти в Брюксел."Резолюцията гласи, че ако има напускане без сделка, тогава за това изцяло носи отговорност Обединеното кралство", добави той на пресконференция след брифинга на Барние.


Правителството на Германия полага усилия за предотвратяване на най-лошия възможен

Правителството на Германия полага усилия за предотвратяване на най-лошия възможен ...

... - без споразумение. Това заяви канцлерът на Федералната република по време на генерален дебат за политиката на кабинета. След оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз на прага си ще имаме конкурент, независимо дали ще поддържаме тясно сътрудничество във външната политика и сигурността и ще останем приятели, подчерта още Ангела Меркел.


Преди днешното разпускане на британския парламент, депутатите гласуваха да бъдат

Преди днешното разпускане на британския парламент, депутатите гласуваха да бъдат ...

... предсрочните избори се състоят. В противен случай той ще се оттегли на 31-ви октомври. Джон Бъркоу се оттегля от поста на председател на парламента във ВеликобританияПредседателят на Камарата на общините на Великобритания Джон Бъркоу заяви днес, че ще се оттегли в рамките на седмици на фона на критиките от твърдите...


Британският премиер Борис Джонсън разговаря днес с ирландския си колега

Британският премиер Борис Джонсън разговаря днес с ирландския си колега ...

... обаче след като на депутатите бъде даден втори шанс да одобрят искането на премиера за предсрочни общи избори. Очакванията са, че Джонсън ще претърпи поражение, защото опозицията първо иска да има гаранции, че Брекзит без сделка ще бъде блокиран чрез приетия по-рано законодателен акт преди да се стигне до избори.


Очаква се законът за отлагането на Брекзит, одобрен от Камарата

Очаква се законът за отлагането на Брекзит, одобрен от Камарата ...

... принадлежност и националния интерес." Според Брюксел напредък в преговорите с Лондон няма, а за утре е насрочена поредната среща между двете делегации.Братът на Борис Джонсън напуска правителството на ВеликобританияБританският премиер Борис Джонсън получи нов удар днес, когато брат му Джо обяви оставката си от правителството и от парламента, пише АФП.


Нов епизод от политическата криза във Великобритания. Премиерът Борис Джонсън

Нов епизод от политическата криза във Великобритания. Премиерът Борис Джонсън ...

... Нов епизод от политическата криза във Великобритания. Премиерът Борис Джонсън загуби мнозинството си в парламента, след като депутатът от консерваторите Филип Лий обяви, че напуска партията. С коментар по темата в студиото на Сутрешен блок бе Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи. Вижте във видеото разговора с него.


Тежко поражение за Борис Джонсън в британския парламент. Тази нощ

Тежко поражение за Борис Джонсън в британския парламент. Тази нощ ...

... изключени от партията. В тази група са бившият финансов министър Филип Хамънд и Никълъс Соумс, който е внук на бившия премиер Уинстън Чърчил.Борис Джонсън загуби мнозинството си в парламентаБританският премиер Борис Джонсън загуби мнозинството си в парламента, след като по време на днешното заседание, депутат от консерваторите обяви, че н...


Британският паунд се срина под 1.20 долара рано тази сутрин,

Британският паунд се срина под 1.20 долара рано тази сутрин, ...

... 2017 година пред перспективата Великобритания да бъде изправена пред предсрочни парламентарни избори и заради неяснотата около Брекзит.Лирата се търгуваше срещу 1.1972 долара, след като премиерът Борис Джонсън се изправи срещу бунт в собствената си Консервативна партия заради стратегията си за Брекзит, което може да доведе до предсрочни избори следващия месец.


Поредният решаващ ден за Великобритания и излизането на страната от

Поредният решаващ ден за Великобритания и излизането на страната от ...

... на 14 октомври. В изненадващо изявление снощи премиерът Борис Джонсън каза, че при никакви обстоятелства няма да има ново отлагане на Брекзит и намекна, че ако депутатите се опитат да му попречат, може да бъде принуден да свика избори. Напускаме на 31 октомври, без "ако" и "но", добави още Джонсън.


Следващият месец е възможно да бъде намерено алтернативно решение на

Следващият месец е възможно да бъде намерено алтернативно решение на ...

... че явно и Меркел, и Макрон са решили да не затварят изцяло вратата пред Джонсън. Брекзит е ключова тема от посещението на Борис Джонсън в ГерманияЗа първото си посещение в чужбина в ролята си на премиер Борис Джонсън избра Германия. За втори път през последните три години канцлерът Ангела Меркел...


ЕС и Обединеното кралство си отправиха взаимни обвинения, че не

ЕС и Обединеното кралство си отправиха взаимни обвинения, че не ...

... като есенна буря. Защото ако е без споразумение, преговорите за границата и за всичко останало ще трябва да започнат отначало.Брюксел: Няма основание за предоговаряне на споразумението за БрекзитНяма основание за предоговаряне на споразумението за Брекзит - това заявиха представители на Брюксел в отговор на Лондон, който продължава да иска про...


Британското правителство отпусна 2 милиарда и 100 милиона паунда допълнителни

Британското правителство отпусна 2 милиарда и 100 милиона паунда допълнителни ...

... на достатъчно лекарства. Ще има информационна кампания, насочена главно към бизнеса. Правителството е абсолютно ясно - дойде ли 31 октомври ще напуснем Европейския съюз."Междувременно ирландският премиер Лио Варадкар покани Джонсън в Дъблин, за да преговарят за избягване на негативните ефекти в Ирландия и Северна Ирландия - и икономическите, и политическите.


Противници на Брекзит се събраха на протест в центъра на

Противници на Брекзит се събраха на протест в центъра на ...

... нов министър-председател на Великобритания. Те настояват и за организирането на втори референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз. © БГНЕСБританският външен министър: ЕС има готовност да предоговори БрекзитБританският външен министър Джереми Хънт, претендент за премиерския пост на Тереза Мей, заяви, че германският канцлер Ангела Меркел е намекнала, че ЕС...


Днес се навършват три години от референдума за Брекзит във

Днес се навършват три години от референдума за Брекзит във ...

... на Великобритания. А последният срок за Брекзит, даден от Брюксел, е 31 октомври. Борис Джонсън и Джереми Хънт ще се борят за поста на Тереза МейБорис Джонсън и Джереми Хънт са двамата претенденти, които ще се борят за лидерския пост в британската Консервативна партия. Един от тях ще наследи Те...


Борис Джонсън спечели първия кръг от гласуването за наследник на

Борис Джонсън спечели първия кръг от гласуването за наследник на ...

... министър, подкрепящ излизането на страната от ЕС, получи 114 от 313 гласа, подадени в тайно гласуване от депутатите на Консервативната партия в Камарата на общините. След него се наредиха външният министър Джереми Хънт и министърът на околната среда Майкъл Гоув.След вота кръгът на кандидатите се стесни от 10 на 7.


Европейската Комисия предупреди днес, че Великобритания ще трябва да плати

Европейската Комисия предупреди днес, че Великобритания ще трябва да плати ...

... за развода, но от ЕС заявиха, че за такива разговори не може да става и дума, ако сметката не бъде оправена.Борис Джонсън стартира кампанията си за следващ британски премиерБорис Джонсън, кандидатът за мястото на Тереза Мей като британски премиер, стартира своята дигитална кампания, насочена към поемане на поста на лидер...


Британският външен министър Джереми Хънт, претендент за премиерския пост на

Британският външен министър Джереми Хънт, претендент за премиерския пост на ...

... с ЕС миналата година, но то беше отхвърлено от парламента три пъти, което доведе до отлагане на Брекзит до 31 октомври. Ангела Меркел: Германия ще продължи да работи за "подреден" БрекзитГермания ще продължи да работи за "подреден" Брекзит, заяви федералният канцлер Ангела Меркел, часове, след като министър-председателят Тереза Мей съо...


Британският премиер Тереза Мей ще говори пред Парламента и ще

Британският премиер Тереза Мей ще говори пред Парламента и ще ...

... референдум за Брекзит. Митническият съюз и правата на работниците са другите теми, за които премиерът твърди, че има постигнат компромис. Мей намекна, че това ще е последният път, който ще предлага на депутатите да го гласуват. И сред съпартийците й, и сред опозицията обаче предложенията на Мей срещнаха хладен прием.


Гласуване в парламента на втори референдум за Брекзит е сред

Гласуване в парламента на втори референдум за Брекзит е сред ...

... на Тереза Мей, показват социологически проучвания. Безизходиц...В своята реч Тереза Мей изтъкна, че кризата около Брекзит има разрушителен ефект за британската политика и спъва напредъка в много други сфери. „Правим ново предложение за да постигнем консенсус в парламента - това е единственият начин да се реализира Брекзит“, изтъкна британският премиер.


Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън е безспорен фаворит

Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън е безспорен фаворит ...

... Според британския министър по Брекзит в сянка Кийр Стармър, обаче, на срещата Тереза Мей била прекалено слаба, заради отсъствието на ключови министри от преговорите. Край на междупартийните преговори по Брекзит в ЛондонПреговорите между британските лейбъристи и правителството за изход от задънената улица по Брекзит завършиха без споразумение. Опозиционната формация о...


Преговорите между британските лейбъристи и правителството за изход от задънената

Преговорите между британските лейбъристи и правителството за изход от задънената ...

... Бившият външен министър Борис Джонсън е поредният депутат, който заяви претенции да наследи Тереза Мей на лидерския пост в партията. Джереми Корбин обяви провал на преговорите за сделката за БрекзитРазговорите за компромиса около Брекзит между британския премиер Тереза Мей и опозиционния лидер Джерами Корбин пропаднаха в петък, след шест седмици...


Британският премиер Тереза Мей обеща да определи график за избирането

Британският премиер Тереза Мей обеща да определи график за избирането ...

... доверие в края на миналата година и до декември месец не може да бъде поискан друг такъв.Борис Джонсън ще се кандидатира за мястото на Тереза МейБившият британски премиер и кмет на Лондон, Борис Джонсън потвърди днес, че ще се кандидатира за мястото на премиера Тереза Мей, когато тя напусне, съ...


Британският министър-председател Тереза Мей ще внесе за гласуване сделката си

Британският министър-председател Тереза Мей ще внесе за гласуване сделката си ...

... Мей на поста министър-председател. Мей каза, че ще се оттегли преди следващата фаза от преговорите за Брекзит. Мей ще продължава да търси подкрепата на Корбин за БрекзитТереза Мей призова Джереми Корбин „да остави настрана различията“ и да се съгласи на сделката за Брекзит, съобщава Би Би Си. Великобритания трябваше н...


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отчете като една от

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отчете като една от ...

... на фона на разногласията в Европа. В навечерието на срещата унгарският премиер Виктор Орбан, чиято партия ФИДЕС е със замразено членство в Европейската народна партия, обяви, че оттегля подкрепата си за кандидата на ЕНП Манфред Вебер. Юнкер се въздържа от коментар, но призна, че Орбан не спира да го изненадва.


Национална конференция

Национална конференция "Европа и Брекзит" събра на едно място професори ...

... към разпадане в Европейския съюз. Европа и в момента е съюз на независими държави, силните са правителствата в Европейския съвет, така че Брекзит този ефект, който виждаме към момента по-скоро консолидира Европейските държави. На конференцията бяха очертани възможни тенденции и стратегии за развитието на Европейския съюз при напускане на Великобритания.


В Страсбург, председателите на Европейската комисия, Европейския съвет и Европейския

В Страсбург, председателите на Европейската комисия, Европейския съвет и Европейския ...

... използва отсрочката по най-добрия начин. Чуха се обаче и опасения от хаос и безпорядък, свързани и с евровота.Лидерите на евроинституциите призоваха за помощ за възстановяването на Нотр ДамСветовни лидери изразиха съпричастност с Франция и обещаха финансова помощ за възстановяването на Нотр Дам. Папа Франциск обяви, че се моли за бързото...


Говорейки пред репортери във Вашингтон, където присъства на срещите на

Говорейки пред репортери във Вашингтон, където присъства на срещите на ...

... че очаква правителството и лейбъристите да постигнат споразумение през следващите няколко месеца.Той каза, че всеки нов референдум вероятно ще отнеме шест месеца за организиране, което означава, че времето ще бъде намалено преди новата дата за отлагане на Брекзит на 31 октомври, която беше договорена от лидерите на ЕС тази седмица.


Найджъл Фараж регистрира своята нова партия

Найджъл Фараж регистрира своята нова партия "Брекзит", като обеща „революция ...

... каза, че няма „разлика в партията Брекзит и UKIP по отношение на политиката и членовете”, но има огромна разлика в това, че UKIP „позволиха на крайнодесните да се присъединят и да превземат партията, страхувам се, че името е опетнено”.Той каза, че партия Брекзит ще бъде „дълбоко нетолерантна към всякаква нетърпимост”.


Европейският съюз даде на Великобритания нова отсрочка за Брекзит -

Европейският съюз даде на Великобритания нова отсрочка за Брекзит - ...

... Европейската комисия ще се казва Манфред Вебер или Франс Тимерманс зависи до голяма степен от участието на Великобритания в евроизборите.След удължаването на Брекзит: Великобритания трябва да организира евроизбориЕвропейският съюз даде на Великобритания нова отсрочка за Брекзит. След петчасови преговори стана ясно, че разводът между Брюксел и Лондон се отлага з...


Повечето куриерски фирми в Бургас спряха доставките на колети за

Повечето куриерски фирми в Бургас спряха доставките на колети за ...

... обаче продължават да приемат колети.Милена Станева, служител в Български пощи: За момента дори нямаме сигнали за недоставени или забавени пратки, абсолютно никаква промяна няма за сега.Повечето от куриерските фирми смятат, че след излизането на Великобритания от Европейския съюз може да има забрана да извършват куриерска дейност на територията на острова.


Когато Великобритания напусне Европейския съюз, едно поле в германската провинция

Когато Великобритания напусне Европейския съюз, едно поле в германската провинция ...

... се правят във Франция от тамошния Национален географски институт. Туристическият ефект вече е калкулиран от всичките 80 жители на Гадхайм.Барбара Депа, местен жител: Може би ще дойдат хора на екскурзия, ще прекарат при нас един следобяд.Друг жител на Гадхайм вече е предложил Тереза Мей за почетен гражданин. Сега очакват Брекзит.


Извънредна среща на върха за Брекзит започва след час в

Извънредна среща на върха за Брекзит започва след час в ...

... и да участва като пълноправен член на Европейския съюз в предстоящите взимания на решения. Предстои да видим дали европейските лидери ще успеят да се разберат за периода на отсрочка. Появиха се и гласове като на френския президент Еманюел Макрон, който смята, че Великобритания може да напусне европейския съюз без сделка.


Лидерите на Европейския съюз, сред които и българският премиер Бойко

Лидерите на Европейския съюз, сред които и българският премиер Бойко ...

... Шарл Мишел свиква днес преди общата лидерска среща мини среща на страните, които ще бъдат най-сериозно засегнати от Брекзит. Сред тях са скандинавските държави, Германия, Франция, Белгия, Холандия и Ирландия. Целта на разговорите е съседните на Великобритания страните да координират действията си в области като граничния и митническия контрол например.


Председателят на Европейския съвет Доналд Туск се обяви за отлагане

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск се обяви за отлагане ...

... че този срок е твърде дълъг и ще настояват за отлагане само до края на годината. Последна совалка на Тереза Мей преди утрешното решение на ЕС за БрекзитЛондон, Берлин, Париж и Люксембург са четирите сцени, на които днес се разиграва поредният епизод от сагата Брекзит преди утрешната извънредна среща н...


Лондон, Берлин, Париж и Люксембург са четирите сцени, на които

Лондон, Берлин, Париж и Люксембург са четирите сцени, на които ...

... евроинституциите.В крайна сметка нищо засега не изключва Обединеното кралство просто да изпадне от Европейския съюз още в петък.ЕС е готов да даде на Великобритания ново отлагане на БрекзитЕвропейските лидери са готови да дадат на Великобритания възможност за отлагане на Брекзита след 12 април, но при стриктни условия. Това беше заявено...


Европейските лидери са готови да дадат на Великобритания възможност за

Европейските лидери са готови да дадат на Великобритания възможност за ...

... за нея. Също така, ако Великобритания иска да се откаже от напускане, то това е напълно възможно. Късно снощи двете Камари на британския парламент приеха закон, чиято цел е да се избегне развод без споразумение на 12 април. Сега предстои парламентът да обсъди колко да бъде удължен срокът за напускане.