Няма причина България да спре да бъде добър приятел и

...
Няма причина България да спре да бъде добър приятел и
Коментари Харесай

Отношенията между България и Великобритания след Брекзит

Няма причина България да спре да бъде добър другар и съдружник с Англия и след Брекзит. Това съобщи българският еврокомисар и вицепрезидент на Европейската национална партия Мария Габриел. По думите й провокациите пред ЕK поради Брекзит са свързани най-много със отбрана на правата на жителите. Според вицепрезидента Илияна Йотова през последните години малко британци са поискали българско поданство. Но е допустима такава вълна. Мария Габриел и Илияна Йотова участваха на полемика, отдадена на 20-ата годишнина на Евроклуба към българската търговско-промишлена палата.

Въпреки Брекзит всички стратегии, по които студентите от Евросъюза към този момент са почнали образование, ще продължат до края на годината, увери Мария Габриел. От януари 2021 година обаче Англия ще бъде третирана като трета страна. Тогава, съгласно нея би трябвало да се защитят правата им.
Мария Габриел, еврокомисар и вицепрезидент на Европейската национална партия: В моя случай са доста значими правата на студентите по програмата „ Еразъм " и научните откриватели, тъй като с тях имаме доста положително съдействие. Имаме доста малко време - сред 9 и 11 месеца, с цел да излезем по-силни от този развой. Ние имаме доста ясни правила и когато тези отговорности са споделени, няма причина Англия да не продължава да бъде наш добър другар и съдружник.
Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява, че чака много разтърсвания с нашите жители,които сега са във Англия на работа или за образование.
Илияна Йотова, вицепрезидент: Но по този начин или другояче,всяка една страна би трябвало да направи своята стратегия за Брекзит, най-много за отбрана на ползите на своите жители. Това, което аз не съм схванала българската страна да е направила в този миг.
Българското държавно управление одобри предходната година проект за деяние при Брекзит със или без договорка. А посолството ни във Англия организира осведомителна акция в над 30 града. Според информацията на Външно министерство българите са измежду най-подготвените за Брекзит.
Още по тематиката След Брекзит: Какво следва?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР