В общо изявление председателите на евроинституциите подчертаха историческото значение на

...
В общо изявление председателите на евроинституциите подчертаха историческото значение на
Коментари Харесай

Брюксел каза довиждане на Великобритания и се готви за тежки преговори

В общо изказване ръководителите на евроинституциите подчертаха историческото значение на днешния ден. Но те насочиха и предизвестие към Лондон, че няма да се вършат отстъпки по време на идните договаряния.

Все повече хора се стичат довечера към постройката на Екологичен потенциал с цел да видят персонално историческия миг със свалянето на знамената на Англия. По-рано, на къса, само че тържествена гала, ръководителите на евроинституциите си взеха сбогом с Кралството. Евролидерите обаче насочиха ясни и безапелационни предизвестия към Англия.

Брекзит към този момент е реалност. Емоциите в Брюксел отшумяват, а днешният ден е мотив за размисъл освен за бъдещите връзки с Лондон, а и за бъдещето на самия Европейски съюз.
Давид Сасоли, ръководител на Екологичен потенциал: Този ден ще влезе в историята на Европейски Съюз. Но в този момент нашите институциите и останалите страните от Европейски Съюз са доста по-обединени и решени да пазят това жизненоважно, освен за европейците, само че и за целия свят пространство.Шарл Мишел - ръководител на Европейския съвет: Днес е извънреден ден за Европейски Съюз. Чувствата ни са смесени. Никога не е леко, когато някой си отива, само че ние отваряме нова глава. И ние ще впрегнем цялата си сила в построяването на по-силен и по-амбициозен Европейски съюз.
Лондон и Брюксел имат единствено 11 месеца, с цел да договорят бъдещите си връзки, които засяват значими тематики като търговията, сигурността, околната среща, пазара на труда, рибарството и доста други. Европейските водачи още през днешния ден предизвестиха Лондон, че отстъпки няма да има.
Урсула фон дер Лайен - ръководител на Европейската комисия: Искаме да имаме допустимо най-близко партньорство, само че в това време би трябвало да е ясно, че Европа уверено ще пази ползите си. От на следващия ден Англия става трета страна за Европейски Съюз и за всички трети страни важи правилото - единствено който признава разпоредбите на нашия обединен вътрешен пазар, може да се употребява от облагите му.
Брюксел желае комерсиална договорка основана на нулеви мита, нулеви квоти и нулев дъмпинг. Главният договарящ Мишел Барние към този момент се готви за договаряния, доста по-тежки от досегашните.

По време на преходния интервал Англия ще продължи да съблюдава европейските правила и закони, без да е показана в евроинституциите и без да взе участие във взимането на решения.
 Бизнесът на Острова в очакване на Брекзит Бизнесът на Острова в очакване на Брекзит
Краят на една ера - след 47 години Англия се сбогува с Европейски Съюз. Над 3,5 години продължиха тежките договаряния по развода. Станахме очевидци на няк...
Още по тематиката След Брекзит: Какво следва?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР