Брекзит със сделка вече е гарантиран и изненади не може

...
Брекзит със сделка вече е гарантиран и изненади не може
Коментари Харесай

Брекзит със сделка 31 януари. Следват нови тежки преговори

Брекзит със договорка към този момент е обезпечен и изненади не може да има - на 31 януари британците ще изоставен проведено Европейския съюз. Това стана допустимо, откакто нощес Камарата на общините в Лондон гласоподава закона за използването на Споразумението за овакантяване, контрактувано сред премиера Борис Джонсън и Брюксел.

Британските депутати споделиха " ДА " на договорката за овакантяване с 330 против 231 гласа. Законопроектът ще бъде гласуван скоро и от Камарата на лордовете.

46 години участие, три години и половина след референдума за овакантяване и след три отлагания на напускането, британците ще кажат довиждане на Обединена Европа след 21 дни.

Така министър председателят Борис Джонсън ще съблюдава обещанието си да докара Брекзит до дъно. Той съумя да предоговори договорката, сензитивно в частта за ирландската граница. Разпусна предходния парламент, който не позволи вид договорката му да мине, свика нови избори и по този начин обезпечи мечтаното болшинство.

Така наречената договорка урежда изискванията на напускането, само че не и бъдещите връзки сред Лондон и съюза. В нея се подсигуряват правата на британците в Европа и на европейските жители в Обединеното кралство, като тези от тях, които не са били 5 години без спиране на Острова, би трябвало да си извадят документ за уседналост, с цел да запазят правата, с които се употребяват сега.
 Европейска комисия: Брекзит ще нанесе повече щета на Англия, в сравнение с Европейски Съюз Европейска комисия: Брекзит ще нанесе повече щета на Англия, в сравнение с Европейски Съюз
Лондон и Брюксел ще имат 11 месеца да се спогодят по всички въпроси към напускането, в случай че английският министър председател Джонсън съблюдава обещанието си да извед...

Сделката подсигурява, че Лондон ще си заплати сметката - т.е. ще извърши финансови задължения към бюджета на съюза. Установява се и временен интервал до края на годината, в който двете страни би трябвало да договорят комерсиалните си връзки във времето когато Островът няма да е част от митническия съюз и единния пазар.Както демонстрираха мъчителните договаряния дотук, това няма да е елементарно. Досега имаше едно основно изискване за
Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет: Показахме на европейско равнище опцията да се подсигурява единството на страните-членки.
Британският министър председател Борис Джонсън е безапелационен, че времето до края на годината ще стигне за комерсиална договорка, от Брюксел са надалеч по - внимателни в прогнозите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР