Предсрочни избори или Брекзит - 8 дни преди крайния срок

...
Предсрочни избори или Брекзит - 8 дни преди крайния срок
Коментари Харесай

Борис Джонсън отива на избори при отлагане на Брекзит

Предсрочни избори или Брекзит - 8 дни преди крайния период Англия да напусне Европейския съюз. Бъдещето на страната продължава да е неразбираемо откакто английският парламент отхвърли предлагането на Борис Джонсън за ускорени диспути. Председателят на Европейския Съвет Доналд Туск прикани европейските водачи да поддържат ново отсрочване на Брекзит.

Във Англия Хелоуин евентуално ще настъпи без Брекзит - с такива мнения и с такова въодушевление осъмна през днешния ден Острова. За английския министър председател Брекзит от ден на ден стартира да наподобява на " тичане с трудности ", а краят на надпреварата все по-неясен.
Борис Джонсън, министър председател на Англия: Разочарован съм, че Камарата на общините още веднъж направи по този начин, че Англия да не може да напусне Евросъюза до края на месеца. Сега сме изправени пред нови незнайни, а в Брюксел би трябвало да решат по какъв начин и дали да уважат молбата ни за пролонгация.
Ако европейските водачи се съгласят на пролонгация, тя ще бъде третата.
Аника Брайтхард, представител на Европейска комисия: Продължаваме да следим деликатно какво се случва във Англия. Председателят Туск организира съвещания с водачите на 27-те страни за удължение на периода до 31 януари 2020.
Неясностите към Брекзит може да съберат на изключителна среща европейските водачи. Туск към този момент увери, че такава няма да има, само че единствено при изискване, че всички страни са съгласни за удължение на периода с 3 месеца. Разногласието може да пристигна от Франция, която не е съгласна със периода.

Премиерът се срещна през днешния ден с водача на опозиционната Лейбъристка партия, с цел да обсъдят възможни предварителни избори. Борис Джонсън и Джеръми Корбин, обаче, не съумяха да се спогодят.

Надеждите на Джонсън са, че на предросрочен избор консерваторите ще завоюват болшинство в Парламента, и по този начин той ще успее да сбъдне проектите си за Брекзит. Най- спряганият интервал за изборите е средата на демекември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР