ЕС и Обединеното кралство си отправиха взаимни обвинения, че не

...
ЕС и Обединеното кралство си отправиха взаимни обвинения, че не
Коментари Харесай

Лондон и Брюксел с взаимни обвинения заради Брекзит

ЕС и Обединеното кралство си насочиха взаимни обвинявания, че не желаят нови договаряния за Брекзит. Същевременно и от двете страни на Ламанша твърдят, че най-добре би било да бъде избегнат бракоразвод без съглашение на 31 октомври.


Две седмици откогато Борис Джонсън стана министър председател и заявява, че Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз на 31 октомври " каквото ще да става ", Лондон и Брюксел остават на противоположни позиции за постигнатото съглашение за Брекзит.

Напрежението през днешния ден набъбна поради представено от в. " Гардиън " изявление на дипломати в Брюксел, съгласно които Джонсън в действителност цели безреден Брекзит, тъй като даже не предлага опция на отхвърляния от него защитен механизъм против нова граница с Ирландия.

Официално Еврокомисията позволява смяна единствено в наличието на политическата декларация към съглашението за Брекзит, само че не и в самото съглашение.
Анника Брайдхард, говорителка на Европейска комисия: Оставаме разполагаем през идващите седмици, в случай че Обединеното кралство пожелае да водим договаряния и обясни позицията си.
Правителството в Лондон обаче упорства за договаряния всъщност.
Майкъл Гоув, министър за подготовка за Брекзит: Старото съглашение беше отхвърлено от Народното събрание три пъти. Затова би трябвало нов метод. Ние оставаме в подготвеност за договаряния, само че Евросъюзът би трябвало да осъзнае, че напущаме на 31 октомври - с или без договорка.
Ирландският министър председател Лио Варадкар предизвести в Белфаст, че Брекзит няма просто да отмине като есенна стихия. Защото в случай че е без съглашение, договарянията за границата и за всичко останало ще би трябвало да стартират изначало.
 Брюксел: Няма съображение за предоговаряне на съглашението за Брекзит Брюксел: Няма съображение за предоговаряне на съглашението за Брекзит
Няма съображение за предоговаряне на съглашението за Брекзит - това обявиха представители на Брюксел в отговор на Лондон, който продължава да желае про...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР