Каква ще е съдбата на сделката - това сега зависи

...
Каква ще е съдбата на сделката - това сега зависи
Коментари Харесай

Каква ще е съдбата на сделката за Брекзит?

Каква ще е ориста на договорката - това в този момент зависи от два Народното събрание - европейският и английският, които би трябвало да я одобрят. В Лондон депутатите в Камарата на общините ще заседават изключително в събота - това ще е първото съвещание в почивния ден от Фолклендската рецесия през 1982 година.

Мъчително мъчно постигнатата договорка, договаряна три години и половина и предоговоряна през последните 48 часа в този момент още веднъж е в ръцете на английските депутати. Въпросът е дали ентусиазмът от Брюксел ще бъде охладен в Лондон и дали в Уестминстър ще се повтори драмата на Тереза Мей, която по-лесно се контракти с Брюксел, в сравнение с със личните си консерватори и нейното предложение за договорка беше отхвърлено три пъти от Народното събрание.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия разгласи, че партията му няма да поддържа договорката.

Ключова за ориста на договорката е позицията на северноирландската Демократична юнионистка партия.

А тя удостовери позицията си, с която разсъни и раздруса тази заран медиите и премиера Джонсън. В " Туитър " вторият човек в партията Найджъл Додс написа:
" ДЮП няма да е в положение да поддържа тези оферти в Народното събрание. Смятаме, че тези разпореждания няма да е в дълготраен интерес на Северна Ирландия. "
Премиерът Джонсън се нуждае от 320 гласа в 650 локалната Камара на общините. ДЮП има 10 гласа и те могат да са решаващи. А партията от началото на договарянията за съглашение не желае да одобри да съблюдава разнообразни правила от останалата част на Обединеното кралство, както планува сегашният проект.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР