Заседналият начин на живот днес се характеризира с ниски нива

...
Заседналият начин на живот днес се характеризира с ниски нива
Коментари Харесай

Как да подобрим самочувствието и настроението чрез движение

Заседналият метод на живот през днешния ден се характеризира с ниски равнища на физическа интензивност, сила, самочувствие или изцяло чувство за благоденствие. Това всекидневие е типично за хората в офис средите, студентите и пенсионерите. Да изглеждаш добре, да се чувстваш мощен и да имаш положително отношение и настройка към себе си – това са едни от резултатите, които човек може да реализира посредством постоянните физически тренировки.

Редовната физическа интензивност усъвършенства доста неща във физическо и психическо отношение:

  • работата на сърцето
  • заздравява костите
  • понижава риска от хронични болести
  • контролира кръвното налягане
  • възстановява тежестта
  • понижава възприятието на тревога и меланхолия
  • и това са единствено най-важните точки

Повишавайки равнищата на сила и О2 в тялото, мускулният тонус и общото физическо положение, човек покачва и своето самочувствие. Чисто психологическият фактор да вземем за пример е, че създавайки си стратегия за подготовка и придържайки се към нея, човек си основава възприятие за достижение и по този начин повдига самочувствието си.

Една от основните изгоди на постоянната физическа процедура е възстановяване на самочувствието. При подготовка тялото стартира да отделя химикали, наречени ендрофини . Ендрофините са естествени опиати, които взаимодействат с рецепторите в мозъка и по този метод понижават чувството за меланхолия. Също по този начин те провокират позитивни усеща в мозъка, сходни на тези от приемането на морфин.

Култът към тялото

Модерното общество е захласнато от култа към тялото и за доста хора визията има голямо въздействие върху самочувствието им.

Асоциация за здраве и фитнес отбелязва , че фактори, които засягат фигурата като – уравновесено тегло, приятни пропорции, хубава стойка, жизнеспособност и други са извънредно значими за цялостното богатство на личността. Редовните извършения , изключително аеробните, имат отличен резултат върху самочувствието, защото спомагат за детоксикацията в тялото , покачват силата и издръжливостта, способстват за нерво-хормоналният баланс и за оформянето на стройна фигура.

Няма съвършена формула за това какъв брой постоянно и интензивно човек би трябвало да тренира, с цел да повлияе на своето самочувствие. Американският лицей по спортна медицина дава някои рекомендации:

  • динамична физическа интензивност от 20 до 60 мин., от три до пет пъти в седмицата.
  • практики за еластичност и разпределяне (йога и пилатес) минимум два пъти седмично, а в идеалният случай – всеки ден.

Изследване извършено в Норвегия сочи, че тренировките мога да бъдат значими за подобряването на самочувствието на деца и младежи.

Влияние на физическите интензивности върху настроението

Редовните тренировки са великолепен метод да подобрите настроението си. Правейки извършения, човек стартира да се усеща по-спокоен и пълностоен.

Това чувство се дължи на обстоятелството, че при подготовка мозъкът стартира да отделя адреналин, серотонин и допамин. Тези естествено създадени химикали въздействат удобно на настроението и провокират възприятие на благополучие . Като допълнение към това прелестно чувство, след подготовка нормално се поражда възприятие на задоволеност и надълбоко мускулно разпределяне.

Сама по себе си физическата интензивност не е приета като способ за лекуване на меланхолия и неприятно въодушевление. Но има голям брой проучвания, които демонстрират, че постоянното упражняване на извършения усъвършенства настроението и спомага за превъзмогване на положението на меланхолия . Дори някои хора, които не се повлияват добре от антидепресанти, демонстрират усъвършенстване на настроението след физически извършения.

Йога несъмнено е един от най-ефективните способи за справяне със положенията на меланхолия, неприятно въодушевление и възприятие на тревога. Тя спомага за намаляването на напрежението, отпуска мускулното напрежение и въздейства върху био-химичният баланс в тялото, които дава отговор за равнищата на сила и настроението.

Ето лист на най-лесно използваните физически интензивности, които усъвършенстват настроението и повлияват добре депресивни положения:

  • Каране на колело в природата
  • Танци
  • Разходка в природата
  • Плуване в естествени водоизточници
  • Работа в градината
  • Аеробика
  • Джогинг
  • Колективни спортове

Колективните спортове могат да бъдат изключително ефикасни при депресивни положения, заради обществената поддръжка, която нормално съотборниците оказват. Това може да стане също по този начин в случай че упражнявате с непосредствен другар.

Какъвто и тип подготовка да избере, уверете се, че тя е съобразена с вашето физическо и психологично положение. Не забравяйте, че каквито и физическите интензивности да практикувате, те би трябвало да Ви доставят приятност и задоволство.

Инфо: https://vitarama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР